Cum obtinem o noua înflorire la orhidee

Cum obtinem o noua înflorire la orhidee
Orhideea ar trebui sa infloreasca mai mereu, de cateva ori pe an. Daca nu infloreste , atunci ceva nu este in regula cu ea.
In primul rand, cauza cea mai comuna pentru care orhideea nu infloreste este lipsa luminii. O lumina prea slaba, va face ca si orhideea sa nu mai infloreasca. Ea va trebui sa fie asezata in apropierea ferestrelor, mai ales langa cele din sud sau est, dar nu in bataia directa a razelor solare. Daca orhideea d-voastra are frunzele foarte inchise la culoare, de un verde inchis, atunci aceasta sufera de lipsa de lumina.
La scurt timp dupa ce o veti muta, veti observa ca orhideea va incepe sa infloreasca. dar acesta nu este singurul motiv al lipsei de flori la aceasta superba floare. O temperatura prea ridicata sau prea scazuta o va face, de asemena, sa nu produca flori. Temperatura optima, la care se simte bine aceasta floare este intre 18 -23 grade Celsius.
O alta etapa importanta este udarea corecta a orhideei care se face prin scufundare.O udare incorecta va face sa putrezeasca radacinile si astfel ea fi incapabila sa produca tije florale.
Sa nu uitam si de ferilizarea orhideei , care o etapa foarte importanta, deoarece are nevoie de multi nutrienti pentru a inflori. Puteti folosi si fertilizanti naturali, pe baza de drojdie, coji de oua, banane sau chiar si usturoi care se spune ca ar fi un elixir pentru orhidee.
Schimbare pamantului, a ghiveciului, stergerea frunzelor de praf, circulatia aerului in camere sunt alte aspecte de care ar trebui sa tineti seama.
Mai jos puteti urmari videclipul meu despre cum am obtinut o noua inflorire la orhidee :

 

Comentarii