Carnati de casa de porc si vita

Noua ne plac mult carnatii si binenteles ca ii preparam in casa. Cu toata ca multa lume crede ca este o munca grea si sofisticata, nu este deloc asa. Rezultatul este insa pe masura : aveti carnati care stiti ce contin !
 Ingrediente 5 kg carne grasa de porc 2 kg muschi de vita 4 catei de usturoi sare piper patrunjel verde cimbru mate de porc Cu toate ca pare o reteta complicata care necesita multa experienta, are o dificultate destul de usoara si pot fi facuti chiar de un incepator al bucatariei. Pentru inceput, desfacem intestinele si le punem in apa calda.

Pe prospect scrie o jumate de ora dar cel mai bine este sa stea in apa cel putin o ora. Devin mult mai fiabile. Carnea se taie in bucati mici si se trce prin masina de tocat carne. Eu am una electrica si procesul a durat foarte putin. Daca vreti ca munca sa fie si mai usoara va alegeti carnea si rugati macelarul sa o toace. Carnea se pune intr-un vas destul de mare. Usturoiul se curata si se zdrobeste si se pune putin la fiert intr-o jumatete de litru de apa. Se toarna apoi peste carne. Se condimenteaza cu patrunjel , cimbru ,sare si piper iar apoi se amesteca bine.

 Intotdeauna la carnati se face un mic test. Se incinge uleiul in tigaie si se face din carne o mica chiftea , se prajeste pe ambele parti si apoi se gusta. Gustati pentru a vedea daca mai lipseste ceva . Se i-au intestinele si se ruleaza pe instrumentul de umplut carnatii si se incepe umplerea lor. Procedeul se face cu grija, caci intestinele se pot rupe foarte usor si se evita umplerea lor excesiva. La un carnat de 10 metri este necesara rularea lui cel putin de cinci ori. Daca carnea tocata intra foarte greu in intestin atunci este necesar sau mai adaugam putina apa si apoi se reia procedeul. Carnatii rezultati se pastreaza la rece sau pentru un gust mai deosebit se pun in afumatoare cel putin o seara. Noi ii lasam 3 zile la uscat apoi ii afumam . Rezultatul este delicios. Carnatii cei mai gustosi sunt cei din carne de oaie. Binenteles, pentru cei care stomacul le accepta acest tip de carne. C

arnatii de Plescoi sunt cei mai renumiti , ca si reteta, carnati din carne de oaie. Reteta originala contine doar carne de oaie dar se poate ajusta si se mai poate adauga o proportie de o treime, de carne de vita. Reteta acestor carnati este si mai simpla ca ale celor de porc. Aveti nevoie de carne de oaie, carne de vita, mate subtiri de oaie, usturoi, piper, sare, ardei iute, boia. Se alege carnea , se ia tot ce se poate de pe oase iar oasele se fierb pe aragaz sau afara , la ceaun. Carnea se taie in bucati mici, se trece prin masina de tocat carne iar apoi se amesteca cu usturoiul zdrobit, ardeii iuti macinati, sare, piper, boia, cimbru. Se toarna zeama calduta in care au fiert oasele si rezulta o pasta de carne care nu trebuie sa fie prea uscata. Daca vi se pare ca este uscata mai adaugati zeama de oase.

Aveti nevoie de un carnater foarte sbtire pentru intestinele de oaie si multa rabdare, deoarece umplerea matelor de oaie se face lesne si anevoios , in comparatie cu cele de porc. Acesti carnati pot fi preparati atat cruzi cat si afumati. Cea mai buna metoda de a ii prepara este pe gratarul de afara. Carnatii de curcan sunt o alta mare delicatesa. Am vreo 5 curci in gradina iar cand o sa vina momentul o sa va povestesc si reteta carnatilor din curcan , care sunt mult mai light si usor de digerat, chiar si pentru copii mici.

Comentarii