Ingrasaminte naturale pentru rosii

 


Randamentul final de la plantele de tomate, la fel ca cel al altor plante cultivate în grădinile de acasă, depinde de trei nutrienți esențiali - potasiu, azot și fosfor. Și în timp ce îngrășămintele sintetice vândute în comerț au aceiași nutrienți, puteți evita deteriorarea mediului folosind materiale organice pentru a vă hrăni plantele de roșii cu compoziția de nutrienți potrivită. După cum tocmai am menționat, roșiile vor trebui, în general, să fie hrănite cu îngrășăminte organice bogate în azot, fosfor și potasiu. 

Alți macronutrienți tipici pe care plantele de tomate tânjesc să se dezvolte euforic includ calciul, magneziul și sulful. Calciul, de exemplu, ajută răsadurile de roșii la formarea unei structuri celulare solide, în timp ce magneziul stimulează producția de clorofilă, care este necesară în timpul fotosintezei. Dacă nu doriți să cheltuiți pe un îngrășământ organic din comerț , pregătirea unui îngrășământ organic de casă nu ar fi doar o experiență minunată și ieftină, ci ar avea și scopul de a obține aceleași rezultate. Dar efectuarea unui test de sol înainte de a modifica solul cu tot felul de opțiuni organice este destul de atentă. Deci, literar nu va fi nevoie de adăugarea de fosfor dacă este prezent din abundență în sol. Plantele de tomate au nevoie de nutrienți speciali în diferite stadii de creștere. 

Când transplantați răsadurile de roșii, va trebui să utilizați îngrășământ, cum ar fi făina de oase , care este bogată în fosfor, pentru a ajuta la dezvoltarea rădăcinilor. Odată ce rădăcinile au luat formă, utilizarea materialului organic precum cenușa de lemn ar grăbi creșterea tulpinilor, deoarece conține niveluri ridicate de potasiu.

Gunoiul de pasare uscat este probabil cel mai bun ingrasamant natural pentru rosii. Gunoiul de pasare este mai bogat in azot decat alt gunoi animal. Aveti nevoie de un borcan de 800 ml de gunoi uscat peste care turnati 2-3 litri de apa. Se lasa la macerat 2-3 zile apoi silutia obtinuta se dilueaza cu 5 parti de apa. Cu aceasta solutie udati rosiile.
Zatul de cafea este compus din minerale precum magneziu, calciu, potasiu. Raportul este aproape echivalent cu mineralele pe care le-ați găsi pe alte materiale verzi, cum ar fi deșeurile de bucătărie și tunurile de iarbă. Presarati zat de cafea in jurul plantelor de rosii. 

Iarba cosita transportă aproximativ 4% azot, care este esențial pentru producția de clorofilă. În afară de potențialul de a spori nutrienții, tăieturile hrănesc existența microorganismelor în solul grădinii. Folosirea îngrășămintelor tăiate de iarbă este oarecum o alternativă la mulciul grădinii de legume, deoarece nu prezintă niciun risc de contaminare cu erbicid a solului din care roșiile își aprovizionează în cele din urmă nutrienții atât de necesare. Mulciul biodegradabil, cum ar fi iarba tăiată, ajută la reținerea umidității în sol și blochează accesul buruienilor la lumină. Și pentru faptul că iarba tăiată nu se descompun rapid pentru a forma mulci, cantitatea de azot disponibilă nu va fi suficient de puternică pentru a distruge rata de creștere a plantelor de roșii. În timp ce roșiile tale formează fructe, tăieturile vor avea perioada de grație să se transforme în îngrășământ.

Cenusa din lemn este foarte bogata in  nutrienti. presarati putina ceausa langa plantele de tomate. Alte ingrasaminte ar fi, cojile de oua, cojile de ceapa, cojile de banane.

Comentarii