Bulion de rosii fara fierbere

Bulionul de rosii de casa sau sucul de rosii poate fi pastrat si in varianta mai sanatoasa fara fierberere. Dar probabil nu va rezista atat de mult timp ca si cel fiert.
Aveti nevoie de rosii coapte si foarte sanatoase. Sticlele in care veti pastra bulionul trebuie sa fie neaparat sterilizate deoarece nu exista fierbere. Se fierb in apa fierbinte cateva minute sau se baga la cuptorul incins pentru 10 minute.
Rosiile se trec prin masina de stors rosii sau prin blender apoi se scot intr-o strecuratoare. Se obtine sucul de rosii intr-o forma mai groasa si foarte sanatoasa. Se adauga sare mare grunjoasa, in functie de cantitate, 1 lingurita de sare la 3-4 l de bulion de rosii. Trebuie adaugat si zahar, in cantitate dubla fata de sare. Zaharul are rol de a conserva sucul de rosii.
Se amesteca foarte bine si apoi se toarna in sticle. Pentru o siguranta excelenta puteti adauga putina aspirina praf, o jumatate de pastila la 1 l de bulion de rosii. Puteti adauga , de asemenea, un praf de conservant.

Sticlele se inchid foarte bine, iar apoi se pun intr-o oala, pe fundul careia ati asezat un prosop de bumbac. Se umple oala cu apa si se pune la foc mic, la fiert. Se fierb 30 de minute, din momentul in care fierbe apa. Se lasa sa se raceasca in apa, apoi se scot , se invelesc in prosoape si se mai lasa asa 24 de ore. Apoi se pun la loc intunecat si racoros.

Mai multe despre aceasta reteta, si cum am prparat-o eu in videoclipul meu de mai jos :

 

Comentarii