Cojile de ceapa - un excelent ingrasamant natural

Nu mai aruncati cojile de ceapa caci ele sunt un excelent ingrasamant organic ,bio si natural. Cojile de ceapa sunt bogate in minerale precum calciu, magneziu, potasiu , fier si cupru. Cuprul este cunoscut pentru capacitatea lui de a neutraliza unele bacterii si ciuperci, care provoaca boli grave legumelor si florilor.

Exista doua metode de a folosi cojile de ceapa:
-la prima , se pune niste apa la fiert, cand fierbe se adauga cojile de ceapa,se lasa sa fiarba 2 minute, se opreste focul si se acopera. Se lasa pana se raceste si se pot folosi.
-a doua metoda , se pun cojile intr-un vas sau o galeata se acopera cu apa, si se lasa pana a doua zi.


 

Solutia se poate dilua cu apa, in procent de 1:1 sau se poate folosi concentrata. Se toarna la radacina legumelor sau a florilor , o data pe saptamana.
O puteti folosi si ca metoda de prevenire a manei la castraveti.

Mai multe despre solutia de ceapa in videoclipul meu de mai jos :

 

Comentarii

Postări populare

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Bolile ochilor la gaini si pui - Conjunctivită, Salmoneloza simptome si tratament

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Metode naturale impotriva musculitelor negre

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Conopida murata in saramura

Frunze de varza murata la borcan pentru sarmale