Cojile de ceapa - un excelent ingrasamant natural

Nu mai aruncati cojile de ceapa caci ele sunt un excelent ingrasamant organic ,bio si natural. Cojile de ceapa sunt bogate in minerale precum calciu, magneziu, potasiu , fier si cupru. Cuprul este cunoscut pentru capacitatea lui de a neutraliza unele bacterii si ciuperci, care provoaca boli grave legumelor si florilor.

Exista doua metode de a folosi cojile de ceapa:
-la prima , se pune niste apa la fiert, cand fierbe se adauga cojile de ceapa,se lasa sa fiarba 2 minute, se opreste focul si se acopera. Se lasa pana se raceste si se pot folosi.
-a doua metoda , se pun cojile intr-un vas sau o galeata se acopera cu apa, si se lasa pana a doua zi.


 

Solutia se poate dilua cu apa, in procent de 1:1 sau se poate folosi concentrata. Se toarna la radacina legumelor sau a florilor , o data pe saptamana.
O puteti folosi si ca metoda de prevenire a manei la castraveti.

Mai multe despre solutia de ceapa in videoclipul meu de mai jos :

 

Comentarii

Postări populare

Ce plantam dupa ceapa si usturoi

Legume care se planteaza in luna iulie

Recoltarea semintelor de rosii

Bicarbonatul de sodiu la rosii

Inmultirea liliacului prin butasi si lastari

Legume care cresc la umbra

Metode de ingrosare a rasadurilor

Cresterea ratelor

Bicarbonatul de sodiu pentru legumele din gradina

Ingrasamant cu drojdie pentru muscate si orhidee