Rosii la borcan pentru iarna

Exista multe modalitati de a conserva rosiile pentru iarna. Rosiile se pot conserva la borcan chiar intregi , iar aici exista mai multe metode de a le conserva.

Prima metoda este cea mai sigura datorita ca vom steriliza borcanele, ceea ce face ca si rosiile sa reziste foarte mult timp.
Veti avea nevoie de :
rosii
busuioc
tarhon
sare
zahar
otet
ulei
usturoi
hrean
frunze de visin
piper boade
cuisoare
frunze de dafin

Pentru inceput vom alege rosiile si le vom spala. Vom alege doar rosii tari, sanatoase, putin mai micute si nu prea coapte. Rosiile prea coapte se vor evita.
Borcanele si capacele se sterilizeaza. Pe fundul borcanului vom aseza frunze de hrean si visin sau marar uscat. Se aseaza rosiile in borcan cu varful in jos, pana se umple borcanul. Printre rosii vom pune, catei de usturoi curatati, frunze de visin si dafin, boabe de piper negru, cuisoare.
La un borcan cu capacitatea de 1 l se adauga o lingura de sare grunjoasa, 1 lingura de otet , o lingura de zahar si o lingura de ulei. Zaharul are rolul de a conserva rosiile , iar frunzele de hrean si visin au rolul de a le mentine tari. Frunzele de hrean se pot inlocui cu radacacina de hrean sau frunze de zmeur. Plantele aromatice vor fi la alegere. Pueti inlocui busuiocul sau tarhonul cu rozmarin, telina, leustean, patrunjel.
Se toarna apa calduta peste rosii si se inchid borcanele. Se agita putin pentru a se dizolva zaharul si sarea si pentru a se amesteca bine toate ingredientele.
Apoi se pun la sterilizat. Se umple o oala cu apa, se aseaza un prosop pe fundul oalei ,borcanele se infasoara in prosoape de bumbac si se lasa sa fiarba 15-20 de minute la foc mic. Apoi se opreste focul si se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert. Cand s-au racit complet, se pun la loc intunecat si racoros.

Mai jos aveti reteta video :

Comentarii