Una dintre întrebările frecvente legate de paine este daca se poate congela pâinea sau alte produse asemanatoare precum chifele sau cornurile? Răspunsul este da! Puteți păstra pâinea congelată până la trei luni.
Pâinea îngheață bine?
Multe pâini se pot îngheța perfect, fără nicio pierdere a calității sau a aromei lor. Cheia pentru păstrarea aromei pâinii este modul în care o congelezi. Cel mai important lucru este să vă asigurați că păstrați pâinea protejată de orice aer din congelator.
Deși vă puteți congela pâinea în orice zi înainte de a se usca, sfatul nostru este să vă congelați pâinea în ziua achiziției. Acest lucru vă asigură că obțineți cea mai bună calitate din pâinea dvs. și că prospețimea rămâne intactă cât mai mult timp posibil.
Scoateți cât mai mult aer din pungă înainte de a-l introduce în congelator. Nu este nevoie să păstrați într-un recipient suplimentar, păstrați pâinea în punga de pâine de plastic dată de la brutărie.
Tăierea pâinii înainte de a o îngheța vă asigură că veți putea elimina câte felii aveți nevoie în loc să dezghețați întreaga pâine.
Nu este nevoie să vă decongelați pâinea dacă intenționați să o mâncați prăjită. Pur și simplu adăugați un cadran suplimentar sau două la setările obișnuite ale prăjitorului. Dacă intenționați să vă decongelați pâinea înainte de a o savura, pur și simplu scoateți din congelator cu o seară înainte și lăsați-o la temperatura camerei.
Te întrebi cât timp poți îngheța pâinea? Vă recomandăm să consumați pâinea congelată în decurs de 3 luni pentru o prospețime optimă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu