Vasele noastre de gătit din fontă sunt realizate dintr-un amestec de fontă brută, oțel și aliaje . Fără stratul protector de ulei carbonizat numit condimente , fonta este susceptibilă la rugină. Chiar și o tigaie noua poate rugini dacă este lăsată în chiuvetă să se înmoaie, să fie pusă în mașina de spălat vase, lăsată să se usuce la aer sau depozitată într-un mediu predispus la umiditate.
Nu este nevoie să aruncați o tigaie din fontă care este puțin (sau foarte) ruginită. De fapt, data viitoare când dai peste niște oale și tigăi ruginite la un magazin de antichități sau la o piață de vechituri, imaginează-ți potențialul! Urmați acești cinci pași simpli pentru a restaura vasele de gătit din fontă la strălucirea de odinioară.
Cum să îndepărtați rugina de pe fontă
Puțină (sau multă) rugină pe vasele din fontă nu este un motiv de panică. Urmați acești pași simpli pentru a vă recondiționa finisajul din fontă și veți găti decenii viitoare.
Pasul 1
Frecați și spălați tigaia
Scoateți secțiunile ruginite cu burete metalic . Spălați apoi tigaia cu apă caldă și săpun. Acest pas poate elimina porțiuni , dar este în regulă pentru că ne pregătim să reasezonăm tigaia.
Pasul 2
Uscați bine
Uscați complet tigaia din fontă cu un prosop de hârtie sau o cârpă fără scame. O poți pune pe plită la foc mic pentru câteva minute pentru a te asigura că este complet uscata.
Pasul 3
Aplicați ulei
Adăugați un strat foarte subțire de ulei de gătit pe întreaga suprafață a fontei cu o cârpă sau un prosop de hârtie fără scame. Luați ușor uleiul - doriți doar un strat subțire, care nu este suficient pentru a picura când oînclinați. Straturile subțiri sunt importante pentru coacerea în tavă.
Pasul 4
Coaceți timp de 1 oră
Preîncălziți cuptorul la cea mai inalta tempertura. Pune folie de aluminiu pe grătarul de jos al cuptorului pentru a prinde excesul de ulei. Puneți vasele cu susul în jos pe raftul central. Acest lucru previne acumularea uleiului pe suprafața de gătit. Coaceți timp de 1 oră.
Pasul 5
Se răcește la cuptor
Opriți focul și lăsați tigaia sau oala din fontă să se răcească în cuptor. Acest lucru permite condimentului să se întărească în continuare și să adere .
Mai multe, urmriti in videoclipul meu de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu