Morcovii au nevoie de spațiu pentru a se dezvolta complet, așa că, odată ce au germinat, verificați rândurile de morcovi și alegeți răsadurile de legume cu aspect cel mai slab, lăsând un spațiu de 2-4 cm în jurul răsadurilor rămase.
Atunci când apar primele 4, 5 frunze trebuie să rărești straturile de morcovi.
Dacă sunteți foarte atenți la extragerea răsadului de pe rând, puteți încerca să îl transplantați într-un rând nou și să îl udați bine pentru a-l ajuta să se stabilească din nou.
Udați bine răsadurile de morcovi înainte de rărire. Acest lucru vă va permite să le smulgeți fără a rupe rădăcinile, al căror miros atrage musca morcovului.
După trei până la patru săptămâni, repetați procedura de rărire pentru a lăsa răsadurile la o distanță de 4 cm - 8 cm una de cealaltă. Această a doua rărire produce de obicei morcovi mici care pot fi tăiați pentru a fi folosiți în salate sau ca garnitură.
Comentarii
Trimiteți un comentariu