Morcovii murați in otet

 Morcovii murați sunt murături de legume făcute din morcovi, oțet, apă, sare și zahăr, la care se pot adăuga diverse condimente precum boabe de muștar, usturoi sau hrean. Se pot prepara rapid, lăsându-i la macerat timp de 8 ore la temperatura camerei înainte de a fi mutați la frigider. 

Ingrediente comune

Morcovi (baby sau normali)

Oțet (de mere sau alt tip)

Apă

Sare

Zahăr

Condimente: boabe de muștar, piper, usturoi, hrean

Mărar proaspăt 

Metoda de preparare rapidă

Curățați și tăiați morcovii (dacă este necesar).

Puneți morcovii într-un borcan etanș.

Adăugați condimentele alese (sare, piper, muștar etc.).

Dizolvați zahărul și mierea în apa fierbinte.

Turnați amestecul de apă peste morcovi, apoi adăugați oțetul.

Închideți borcanul ermetic și agitați-l pentru a amesteca ingredientele.

Lăsați borcanul la temperatura camerei timp de 8 ore.

Transferați borcanul la frigider și murăturile vor fi gata de consum a doua zi. 


Comentarii