Morcovii murați în saramură se prepară prin fierberea morcovilor în prealabil, apoi așezarea lor în borcane sterilizate și acoperirea cu saramură fierbinte din apă și sare, fierbând totul la bain-marie pentru a conserva murăturile. Această metodă, specifică murăturilor pentru ciorbe și supe, rezultă într-un gust mai neutru, fără oțet.
Ingrediente:
Morcovi curățați și tăiați, (rondele, bastonașe sau cubulețe) sau intregi
Apă
Sare neiodată (1 lingură rasă la 1 litru de apă)
Instrucțiuni:
Pregătește morcovii: Fierbe morcovii curățați și tăiați în apă cu sare timp de 5 minute, apoi scurge-i.
Așează-i în borcane: Pune morcovii fierți în borcane sterilizate.
Prepară saramura: Fierbe saramura (apă cu sare).
Umple borcanele: Toarnă saramura fierbinte peste morcovii din borcane.
Încă sigilează borcanele: Închide borcanele etanș și fierbe-le la bain-marie timp de 30 de minute din momentul în care apa începe să clocotească.
Lasă-le la răcit: După ce le iei de pe foc, lasă borcanele să se răcească complet, acoperite cu o pătură.
Comentarii
Trimiteți un comentariu