Morcovii murați în saramură

 Morcovii murați în saramură se prepară prin fierberea morcovilor în prealabil, apoi așezarea lor în borcane sterilizate și acoperirea cu saramură fierbinte din apă și sare, fierbând totul la bain-marie pentru a conserva murăturile. Această metodă, specifică murăturilor pentru ciorbe și supe, rezultă într-un gust mai neutru, fără oțet. 

Ingrediente:

Morcovi curățați și tăiați, (rondele, bastonașe sau cubulețe) sau intregi

Apă

Sare neiodată (1 lingură rasă la 1 litru de apă) 

Instrucțiuni:

Pregătește morcovii: Fierbe morcovii curățați și tăiați în apă cu sare timp de 5 minute, apoi scurge-i.

Așează-i în borcane: Pune morcovii fierți în borcane sterilizate.

Prepară saramura: Fierbe saramura (apă cu sare).

Umple borcanele: Toarnă saramura fierbinte peste morcovii din borcane.

Încă sigilează borcanele: Închide borcanele etanș și fierbe-le la bain-marie timp de 30 de minute din momentul în care apa începe să clocotească.

Lasă-le la răcit: După ce le iei de pe foc, lasă borcanele să se răcească complet, acoperite cu o pătură. 

Comentarii