Ingrasaminte naturale pentru orhidee

 Familia orhideelor ( Orchidaceae ) include aproximativ 600 de genuri și aproximativ 30.000 de specii naturale în întreaga lume.  Aceste plante cu aspect exotic și-au câștigat reputația ca fiind dificil de cultivat, dar multe se dovedesc a fi surprinzător de ușor de îngrijit. Nevoile de iluminat și udare variază, dar majoritatea orhideelor ​​necesită îngrășăminte bogate atât în ​​potasiu și calciu, cât și în alți nutrienți de bază.

Furnizarea nutrienților suplimentari necesari orhideelor ​​este ușoară și ieftină atunci când utilizați obiecte obișnuite de uz casnic. Iată câteva rețete pentru îngrășăminte de orhidee de casă.

Îngrășământ foliar cu coajă de ou

Acest amestec de casă este pur și simplu pulverizat pe frunzișul orhideelor ​​pentru a oferi plantelor calciu, potasiu și proteine.

Încălziți 1 litru de apă într-o cratiță, dând-o la fierbere. Pe măsură ce apa se încălzește, măcinați 12 coji de ouă . Când apa clocotește, oprește focul și adaugă cojile de ouă. Înmuiați cojile de ouă peste noapte în apă fierbinte.

Strecurați amestecul într-o sticlă de pulverizare. Pulverizați orhideele săptămânal cu acest amestec pentru a adăuga calciu, potasiu și proteine.


Alte ingrasaminte pentru orhidee urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Ingrasaminte naturale pentru rosii

Metode naturale impotriva musculitelor negre

Legume care se planteaza in luna iulie

Cenusa la ardei si vinete

Bicarbonatul de sodiu pentru legumele din gradina

Bicarbonatul de sodiu la rosii

Cum sa ai tufe de fasole pline de pastai

Lucrari la vinete - copilire, defoliere , legare

Ce se planteaza langa ceapa

Piper la gaini si pui