Inmultirea ghioceilor

 Ghioceii sunt printre primele flori ale anului și sunt întotdeauna populare printre grădinari. Se pare că marchează un încrucișarea între iarnă și primăvară, aruncându-se prin solul adormit în ianuarie.

Mulți oameni nu își dau seama, dar ghioceii vin într-o mare varietate de stiluri. Plantele pot fi înalte sau scurte, florile mari sau mici și simple sau duble, iar petalele pot avea o gamă largă de marcaje.

Frunzele pot fi verzi sau de culoare gri, iar unele sunt subțiri, în timp ce altele sunt groase și contondente. Unii grădinari colectează diferite soiuri de ghiocei și sunt cunoscuți sub numele de galantofili.

Ghioceii se potrivesc oricărui stil de grădină și sunt plante rezistente și fără probleme. Singura condiție importantă este solul umed. Ghioceilor nu le place să se usuce la soare.

Cu toate acestea, au nevoie și de un drenaj bun. Slăbiți solurile grele adăugând un strat de granulație la fundul găurii de plantare.

Majoritatea bulbilor de flori de primăvară sunt plantați toamna. Dar ghioceii sunt excepția, fiind plantați la sfârșitul primăverii după ce termină de înflorit. Acest lucru se întâmplă de obicei în lunile martie și aprilie.

Această metodă se numește plantarea „în verde”, deoarece plantele încă mai au frunzele lor verzi. 

Mai multe aici :

Comentarii

Postări populare

Ingrasaminte naturale pentru rosii

Metode naturale impotriva musculitelor negre

Legume care se planteaza in luna iulie

Cenusa la ardei si vinete

Bicarbonatul de sodiu pentru legumele din gradina

Bicarbonatul de sodiu la rosii

Cum sa ai tufe de fasole pline de pastai

Lucrari la vinete - copilire, defoliere , legare

Ce se planteaza langa ceapa

Piper la gaini si pui