Ce se planteaza dupa cartofi

 

Rotația culturilor este practica de a cultiva o plantă diferită după sezonul de creștere al unei anumite culturi. De exemplu, poți să crești cartofi în curtea ta anul acesta, iar apoi să crești castraveți anul viitor. 

Rotația culturilor este vitală din mai multe motive. Cerințele de nutrienți ale cartofilor sunt diferite de cele ale altei plante. Dacă continuați să creșteți continuu cartofi într-un anumit loc, solul se va epuiza rapid din nutrienții pe care cartofii îi consumă cel mai mult. 

Dacă rotiți cartofii cu legume care au o nevoie nutrițională diferită, cum ar fi varza, pământul va avea suficienți nutrienți pentru cartofi când îi veți planta din nou. Plantele din familia Fabaceae, care sunt numite și leguminoase, pot fixa azotul în sol (cu ajutorul bacteriilor prietenoase). Leguminoasele plantate între culturile de cartofi vor restabili nivelul de azot. 

Cartofii sunt sensibili la o gamă largă de boli. Dacă îi recreșteți după un dezastru de recoltare (adică, cartofi bolnavi), veți recrește mai mulți cartofi bolnavi. Când plantați o cultură complet diferită (dintr-o familie diferită), populația de bacterii, ciuperci sau alți dăunători care v-au infectat cartofii se va reduce, deoarece aceste organisme nu vor putea găsi o gazdă compatibilă.

Dacă observați că culturile dvs. de cartofi sunt lipsite de nutrienți, ar trebui să plantați o legumă diferită în sol. Puteți planta hrănitoare ușoare sau leguminoase. Exemple de culturi pe care le puteți cultiva după cartofi pentru reținerea nutrienților din sol sunt enumerate în acest articol. 

 Ce Să Plantezi După Cartofi Pentru Un Randament Mai Mare

 Legumele pe care le puteți cultiva după cartofi pentru a controla Alternaria solani (mana) sunt: 
 Ceapa 
 Morcovi 
 Salată verde
 Brocoli 
 Varză 

 Ciupercile pot rezista în sol peste un an, așa că ar trebui să crești culturi neînrudite timp de câțiva ani. mai multe despre ce se planteaza dupa cartofi in videoclipil de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Bolile ochilor la gaini si pui - Conjunctivită, Salmoneloza simptome si tratament

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Metode naturale impotriva musculitelor negre

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Conopida murata in saramura

Frunze de varza murata la borcan pentru sarmale