Cultivare castraveti in gradina

 

O legumă ușor de întreținut, care iubește soarele și apa, castraveții cresc rapid atâta timp cât primesc udare constantă și căldură. Nu lăsați castraveții să devină prea mari înainte de a-iculege, altfel vor avea gust amar! 

 Plantele de castraveți ar trebui să fie însămânțate sau transplantate afară, în pământ, nu mai devreme de 2 săptămâni după ultima dată de îngheț . Castraveții sunt extrem de sensibili la îngheț și daunele cauzate de frig nu trec ata de usor la castraveti; solul trebuie să aiba de cel puțin 12 grade pentru germinare. Nu plantați afară prea devreme!

Alegerea și pregătirea unui loc de plantare 

Selectați un loc cu soare plin. Castraveții au nevoie de căldură și multă lumină. Castraveții necesită pământ fertil. Amestecați compost și/sau gunoi de grajd îmbătrânit înainte de plantare la o adâncime de 2 cm și lucrați în sol la 6 până la 8cm adâncime. Asigurați-vă că solul este umed și bine drenat, nu umed și compactat. Solul trebuie să fie neutru sau ușor acid, cu un pH de aproximativ 6,5 până la 7,0.
 Îmbunătățiți solul argilos prin adăugarea de materie organică. Îmbunătățiți solul dens și greu prin adăugarea de turbă, compost sau gunoi de grajd putrezit. 

După plantare, mulciți în jurul zonei cu paie, frunze tăiate sau alt mulci organic pentru a ține la distanță dăunătorii și, de asemenea, țineți tipurile de tufișuri de pe pământ pentru a evita bolile.Un spalier este o idee bună dacă doriți ca vitele de castraveti să se urce sau dacă aveți spațiu limitat. Spalierul protejează, de asemenea, fructele de daune cauzate de culcarea pe pământul umed. Udați încet dimineața sau după-amiaza devreme, evitând frunzele pentru a nu încuraja bolile frunzelor care pot strica planta. Dacă este posibil, udați castraveții cu un furtun de înmuiere sau irigare prin picurare pentru a menține frunzișul uscat.

Mai multe despre cultivarea castravetilor in videoclipurile de mai jos :


Comentarii