Cultivarea fasolei in gradina - plantare si ingrijire

Dacă există o recoltă care rezumă bucuria pură și o mulțime de recolta, aceasta este fasolea . 

Majoritatea boabelor au o creștere foarte rapidă și, odată ce au început, te poți aștepta săptămână după săptămână la păstăi fragede și gustoase. 

 Fasolea pitică are o creștere foarte rapidă și poate fi semănată la fiecare trei sau patru săptămâni din primăvară pentru a oferi o succesiune de recoltari pe tot parcursul verii. 
 Fasolea cățărătoare are nevoie de puțin mai mult spațiu și de o formă de susținere sub forma de araci pentru a le ajuta să se cațere, dar, pe de altă parte, veți obține mult mai multa fasole de la fiecare plantă. 

 Fasolea poate fi clasificată în continuare după păstăile lor. Fasolea verde are în general păstăi netede și subțiri. 

 Toata fasolea preferă un loc însorit într-un sol bine drenat, care a fost îmbunătățit cu compost sau gunoi de grajd bine putrezit toamna înainte de însămânțare.

 Fasolea nu tolerează înghețul. Plantati-le afară numai când sunteți siguri că nu există șanse de îngheț târziu. Păstrați-vă fasolea bine udată pe vreme uscată, mai ales odată ce începe să înflorească. Mulcirea în jurul bazei plantelor ajută la menținerea solului umed pentru mai mult timp. 

Ciupiți vârfurile fasolei cățăratoare odată ce au ajuns în vârful suporturilor lor. Acest lucru le împiedică să devină o masă încurcată și concentrează eforturile plantelor pentru a produce mai multe flori și fasole.

Pentru mai multe informatii despre cultivarea fasolei in gradina - plantare si ingrijire, urmariti videoclipul de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Cand se planteaza ceapa de toamna. Ce trebuie sa stii !

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Metode naturale impotriva musculitelor negre

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Toba de porc, calbasi cu pasat , racituri

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?