Cultivarea fasolei in gradina - plantare si ingrijire

Dacă există o recoltă care rezumă bucuria pură și o mulțime de recolta, aceasta este fasolea . 

Majoritatea boabelor au o creștere foarte rapidă și, odată ce au început, te poți aștepta săptămână după săptămână la păstăi fragede și gustoase. 

 Fasolea pitică are o creștere foarte rapidă și poate fi semănată la fiecare trei sau patru săptămâni din primăvară pentru a oferi o succesiune de recoltari pe tot parcursul verii. 
 Fasolea cățărătoare are nevoie de puțin mai mult spațiu și de o formă de susținere sub forma de araci pentru a le ajuta să se cațere, dar, pe de altă parte, veți obține mult mai multa fasole de la fiecare plantă. 

 Fasolea poate fi clasificată în continuare după păstăile lor. Fasolea verde are în general păstăi netede și subțiri. 

 Toata fasolea preferă un loc însorit într-un sol bine drenat, care a fost îmbunătățit cu compost sau gunoi de grajd bine putrezit toamna înainte de însămânțare.

 Fasolea nu tolerează înghețul. Plantati-le afară numai când sunteți siguri că nu există șanse de îngheț târziu. Păstrați-vă fasolea bine udată pe vreme uscată, mai ales odată ce începe să înflorească. Mulcirea în jurul bazei plantelor ajută la menținerea solului umed pentru mai mult timp. 

Ciupiți vârfurile fasolei cățăratoare odată ce au ajuns în vârful suporturilor lor. Acest lucru le împiedică să devină o masă încurcată și concentrează eforturile plantelor pentru a produce mai multe flori și fasole.

Pentru mai multe informatii despre cultivarea fasolei in gradina - plantare si ingrijire, urmariti videoclipul de mai jos :

Comentarii