Cultivare varza in gradina

 

Varza este o cultură de vreme rece. Cultivați varza primăvara, astfel încât să fie recoltată înainte de căldura verii sau începeți cultivarea varzei de la mijlocul până la sfârșitul verii, astfel încât să fie recoltată în zilele răcoroase de toamnă, iarna sau primăvara devreme. 
 Plantati semințele în interior cu 4 până la 6 săptămâni înainte de ultimul îngheț din primăvară. Puneți rasadurile de varză în grădină când au o înălțime de 7-10 cm dupa 3 până la 4 săptămâni înainte de ultimul îngheț din primăvară. 

Insămânțați direct în aer liber când solul poate fi lucrat primăvara. În regiunile blânde de iarnă, începeți insămânțarea la sfârșitul verii pentru o recoltă de iarnă sau de primăvară. Cultivați varza în sol bogat în materie organică, care este bine drenat. 

Varza crește cel mai bine acolo unde pH-ul solului este între 6,5 și 6,8. Adăugați mult compost bine îmbătrânit în paturile de plantare înainte de plantare. În regiunile în care solul este nisipos sau unde sunt ploi abundente, completați solul cu azot.

Varza necesită udare regulată, uniformă. Udarea neuniformă poate duce la crăparea capetelor. Mulciți în jurul varzei - în special pe vreme caldă - pentru a păstra umiditatea solului și pentru a menține solul rece pe vreme caldă. Capatanile de varză se vor despica când cresc prea repede și vor absorbi prea multă apă.

Mai multe despre cultivarea verzei in gradina in videoclipul de mai jos :


Comentarii