Cum sa ai rosii coapte mult mai devreme

Bineinteles ca toata lumea vrea ca rosiile sa se coaca foarte devreme.
Acest lucru este posibil , prin practica carnirii tomatelor. Veti face acest procedeu doar la cateva plante, mai dezvoltate, cu fructe pe ele.
De obicei, in unele zone coacerea rosiilor se face in luna august, dar prin carnirea rosilor eu am avut rosii coapte in gradina in data de 10 iulie. Iar rosiile mele sunt 100% organice, bio.Nu folosesc decat metode naturale de fertilizare iar rasadurile sunt proprii precum si semintele sunt recoltate, nu cumparate.
Alegeti cateva plante bine dezvoltate, cu tulpini groase, care au cel putin trei straturi de roade pe tulpina. Etajul intai va trebui sa fie format din rosii mari, al doilea etaj din rosii abia formate iar al treilea strat din rosii abia inflorite. Se rup toate frunzele pana la primul etaj al tomatei. Copilii trebuie indepartati total, deoarece ei sunt consumatori de hrana , resurse si energie.
Planta va fi nevoita sa coaca toamatele , ca sa-si produca seminte pentru inmultire. Acest procedeu functioneaza intotdeauna. Partile rupte din planta de tomate , nu le aruncati, plantati-le undeva la umbra, udati-le in mod constant si se vor forma noi plante de tomate.

Mai multe despre cum sa aveti rosii coapte in luna iulie, in gradina, in acest video :

 

Comentarii