Flori de apartament usor de intretinut

Florile de apartament inveselesc aspectul oricarei case . Multi oameni evita plantele de apartament caci cred ca ingrijirea lor necesita o aumita responsabilitate. Dar exista si plante nepretentioase care rezista multor conditii dure precum fumul de tigara in exces, lipsa udarii permanente , lumina scazuta , temperaturi scazute, lipsa de pamant proaspat si fertilizatori.

 In primul rand , pentru aspectul deosebit al unei plante , trebuie ales un ghiveci potrivit in functie de marimea si dimensiunea plantei de apartament. Evitati aspectul ieftin al ghivecelor din plastic si alegeti un ghiveci din ceramica sau lut. Pe langa aspectul deosebit, un ghiveci din lut care lasa aerul sa circule si previne formarea mucegaiului la radacina. Orice ghiveci trebuie sa aiba orificii de scurgere a apei, cu un diametru suficient precum si cu un recipient de colectare a apei.

 Cactusul de Craciun este o planta frumoasa care infloreste in preajma Craciunului sporind magia sarbatorilor de iarna. Este o planta care nu iubeste caldura si nu necesita ingrijire speciala. Asezati-o pe holuri in care temperatura este mult mai scazuta ca si in alte camere. De asemenea, nu prea iubeste nici razele solare si prefera semiumbra, deci holul intunecos este o alegere excelenta. Nici udatul nu o sa va dea prea multa bataie de cap caci nu prea iubeste umiditatea si nu necesita decat o udare pe saptamana.

 Planta paianjen este o alta planta care s-a adaptat perfect conditiilor de apartament chiar daca provine din zonele tropicale. Este o planta tufis , cu frunze ascuti si lungi , in doua nuante. Temperatura ei optima, in care se dezvolta in cele mai bune conditii, este minimum 12 grade celsius si maxim 21 grade celsius. Solul plantii paianjen nu necesita fertilizari deosebite , ci este un pamant pe care il luati din padure. Se va dezvolta excelent. Florile acestei plante sunt mici si albe. Nu udati planta prea des si lasati ca pamantul sa se usuce complet intre doua udari pentru a evita ca radacina sa putrezeasca. Dusmanii numarul unu al acestei palnte sunt acarienii care se dezvolta in case mobilate in exces, tesaturi , in covoare sau perdele in exces. Daca aspectul casei este unul mai simplu atunci planta paianjen este planta potrivita pentru dumneavoastra.



 Spathiphyllum este o alta planta eleganta de apartament cu frunze mari de culoare verde inchis si cu o inflorire deosebita si de lunga durata. Vara suporta orice temperatura dar iarna trebuie sa-i asigurati un minim de 14 grade ca sa nu inghete. Necesita o udare doar o data pe saptamana si udatul in exces ii face rau , facandu-i radacinile sa putrezeasca. Prefera un ghiveci mai mic si scurt, caci radacinile inghesuite ii provoaca o inflorire mai abundenta. Daca pe timpul iernii ii asigurati conditii minime de caldura , ea va produce flori si va va incalzi sufletele in anotimpul rece. Se aseaza in locuri ferite de curentii de aer care in timp o pot imbolnavi si o puteti aseza in colturi unde va crea un aspect elegant si proaspat.

 Hypoestes phyllostachya este o planta incantatoare cu frunze patate, pestrite si mari. Este o planta deosebita care provine din salbaticul si exoticul Madagascar. Nici ea nu este o planta prea pretentioasa dar o expunere la o lumina mai puternica si naturala o va face sa fie mai frumoasa si sa aiba o inflorire mai spectaculoasa. Culoarea inflorescentei este de culoare violet si florile sunt mici si in forma de spic. Vara prefera temperaturi ridicate asa ca daca locuiti la etajul patru ea se va simti excelent la o temperatura de 30 de grade celsius. Totodata, iarna are nevoie de minim 15 grade celsius si o udare regulata la patru zile. Pamantul in care creste este unul normal din comert, amestecat cu

 putin nisip.

Comentarii