Pastai la borcan pentru iarna

Pastaile la borcan pentru iarna se pun foarte usor. Aveti nevoie doar de fasole pastai, apa, sare, piper boabe si marar , care este optional.
Pastaile se pot pune intregi sau taiate, depinde pentru ce le folositi. Pentru aceasta tura, eu le-am maruntit deorece le folosesc pentru ciorba de pastai. Bineinteles ca pun si intregi atunci cand le folosesc pe langa o friptura, sotate cu usturoi si piper.
Pentru a tine cat mai mult este necesara sterilizarea borcanelor in apa, pana din jos de capac, 15 minute. Pe fundul cratitei va trebui sa puneti un prosopel umed, pentru a nu crapa borcanele. Peste capace , de asemenea, va trebui sa puneti o carpa umezita sau un prosop pentru a va asigura ca efectuati corect sterilizarea iar borcanele cu pastai va vor tine cat mai mult timp cu putinta.
Ele se pastreaza mult mai bine decat in congelator, si in plus, in sticla este mai sanatos decat in pungi de plastic.
Pastaile mele au fost proaspete, din gradina proprie, si binenteles, ca doresc cea mai buna metoda de conservare pentru ele, conservare naturala, caci legumele mele sunt bio. Pe de alta parte, dupa atata munca la ele, ar fi pacat sa nu reziste peste iarna , conservate la borcan.

Mai jos aveti reteta video despre cum se fac pastaile la borcan pentru iarna :

 

Comentarii