Dovlecei murati pentru iarna

Dovleceii murati pentru iarna sunt foarte simplu de preparat. Dupa murare , dovleceii vor avea un gust delicios , crocant ca si al castravetilor bulgaresti.
Nu prea imi plac dovleceii murati dar aceasta reteta a fost chiar pe gustul meu si in special a celorlalti din casa.
De retinut, ca veti avea nevoie de dovlecei foarte tineri, fara seminte. Acestia pot fi curatati sau pot fi lasati cu coaja. Eu i-am lasat cu coaja. Daca sunt din gradina si stiti ca nu i-ati stropit cu nimic, atunci coaja este plina de vitamine si minerale ,exact ca si la mar.
Dovleceii se pot taia rondele sau bucati de 3-4 centimetri.
Veti mai avea nevoie de apa, otet, zahar, sare pentru muraturi, piper boabe si frunze de visin. Frunzele de visin vor mentine dovlecii tari si crocanti. Puteti inlocui frunzele de visin cu putin hrean, dar nu mult caci dovleceii vor capata un gust prea iute.
Pentru a se mentine pentru iarna, ei trebuie neaparat sterilizati intr-o oala cu apa , care ajunge pana la baza capacelor si apoi acoperiti cu o carpa uda. Pe fundul oalei, trebuie sa puneti, de asemenea o carpa sau un carton pentru a nu crapa borcanul.

Mai jos, aveti reteta video pentru dovleci murati pentru iarna la borcan :


Comentarii

Postări populare

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Cand se planteaza ceapa de toamna. Ce trebuie sa stii !

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Metode naturale impotriva musculitelor negre

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Toba de porc, calbasi cu pasat , racituri

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?