Cum se fertilizeaza plantele de tomate

 


Discuțiile despre fertilizarea roșiilor se referă în principal la selectarea NPK-ului potrivit și rareori discută cantitatea de utilizat. Când cantitatea apare, majoritatea comentariilor sugerează să urmați instrucțiunile de pe cutie. Dar sunt corecte instrucțiunile de pe cutie? Sunt instrucțiunile suficient de complete pentru a putea aplica cantitatea corectă?


Această postare va compara unele produse comerciale pentru a vedea ce sugerează ele și apoi le voi compara cu recomandări agricole de încredere pentru a vedea cât de mult îngrășământ ar trebui să folosească grădinarii pentru a cultiva roșii grozave.


Cel mai bun îngrășământ pentru roșii

Fertilizarea corectă necesită două biți de informații: raportul NPK și cantitatea de adăugat.


Roșia este cea mai populară cultură alimentară și mai mulți producători produc așa-numitele îngrășăminte pentru roșii. Dar toți folosesc un NPK diferit. Cele trei produse comparate în această postare sunt un 18-18-21, un 3-4-6 și un 3-6-4. Primul este în esență echilibrat cu aceeași cantitate de azot, fosfat și potasiu (potasiu). Al doilea este bogat în potasiu, iar al treilea este bogat în fosfat.


Azotul este cel mai important nutrient

Plantele au nevoie de suficienți dintre cei 20 de nutrienți necesari, dar nutrientul care limitează aproape întotdeauna creșterea este azotul. Există mai multe motive pentru aceasta:


Azotul este foarte mobil. Se mișcă cu apă și se spală rapid prin sol.

Tot ce trăiește în sol are nevoie de el, inclusiv plante, insecte, viermi și microbi.

Nu este furnizat de mineralele din sol.

Azotul este, de asemenea, nutrientul care nu este măsurat de majoritatea testelor comerciale de sol . Poate fi măsurat cu trusele de pământ de acasă, dar sunt atât de inexacte încât rezultatele nu înseamnă mare lucru. Asta înseamnă că grădinarii nu știu niciodată cât azot să adauge, dar această postare va oferi câteva îndrumări.


Azotul din îngrășământ este furnizat sub diferite forme. Unele sunt solubile (plantă disponibilă) și pot fi folosite de plantă imediat. Acestea includ nitrat, amoniu și uree. Alte forme sunt în molecule organice mari, cum ar fi proteinele , care trebuie descompuse înainte ca azotul să fie disponibil pentru plante. Producătorii tind să numească acest azot „insolubil”.


Problema cu azotul insolubil este că nu știi cât de repede devine disponibil plantelor. Unele ar putea fi disponibile în câteva săptămâni, dar probabil că durează câțiva ani pentru ca toate acestea să devină disponibile. Azotul insolubil nu poate fi contat pentru a furniza azot plantelor în acest sezon de creștere.


Aplicarea cantității potrivite de îngrășământ

Prea puțin sau prea mult azot duce la creșterea prost a plantelor. Prin urmare, este important să obțineți nivelul de azot corect și pentru a face acest lucru trebuie să cunoașteți doza de aplicare a îngrășământului pe care îl utilizați. Rata de aplicare depinde de cunoașterea a trei lucruri.


valoarea NPK a îngrășământului (vă oferă %N)

zona de fertilizat

cantitatea de îngrășământ de aplicat pe suprafață dată

Dacă îngrășământul urmează să fie alcătuit sub formă lichidă, va trebui să cunoașteți și raportul dintre îngrășământ și apă folosit pentru a face amestecul.

Comentarii