Lapte pentru castravetii din gradina

 Pe lângă faptul că ajută la creșterea plantelor, hrănirea foliara a plantelor de catraveti  cu lapte poate, de asemenea, atenua multe probleme din grădină, de la deficiențe de calciu, la viruși și mucegai praf. Să aflăm cum să profităm de componentele benefice ale îngrășămintelor din lapte.


Beneficiile îngrășămintelor din lapte


Laptele este o sursă bună de calciu , nu numai pentru oameni, ci și pentru plante. Laptele de vacă crud sau nepasteurizat are unele dintre aceleași proprietăți nutritive pentru plante pe care le are pentru animale și oameni. Conține proteine ​​benefice, vitamina B și zaharuri care sunt bune pentru plante, îmbunătățind sănătatea generală și randamentul culturilor.

Microbii care se hrănesc cu componentele îngrășăminte ale laptelui sunt, de asemenea, benefice pentru sol. La fel ca noi, plantele folosesc calciul pentru creștere. Lipsa de calciu este indicată atunci când plantele par pipernicite și nu își dezvoltă întregul potențial. Putregaiul de la capătul florii, care este frecvent întâlnit la castraveti, dovlecei , roșii și ardei , este cauzat de o deficiență de calciu.


Laptele conține substanțe care ajuta la prevenirea și tratarea bolilor fungice și bacteriene, care afectează plantele de castraveti. Este important să diluați laptele cu apă. Se amestecă o soluție de lapte și  apă. Când utilizați îngrășământ de lapte ca spray foliar , adăugați soluția într-o sticlă de pulverizare și aplicați pe frunzele plantelor.

Cand folosim laptele foliar, dilutia este mai mica decat cand turnam la radacina. Daca frunzele de castraveti sunt sanatoase atunci dilutia va fi 1 parte lapte - 5 parti apa. Daca frunzele au pete, incep sa se imbolnaveasca diluatia va fi 1-1. Frunzele vor absorbi soluția de lapte.

Mai multe, in video :

Comentarii