Uscarea usturoiului în acest fel îl face să dureze luni de zile — Iată cum După recoltare, este recomandat să lăsați căpatanile de usturoi să se usuce într-un loc bine ventilat și la umbră. Această etapă favorizează formarea unei coji exterioare care va contribui la protejarea lor în timpul depozitării.


O altă etapă esențială pentru păstrarea usturoiului este oprirea udării plantelor cu cel puțin 25 de zile înainte de recoltare. Această măsură asigură că bulbii au atins maturitatea și că vor rezista mai bine procesului de depozitare.
Dacă vrei să rămână proaspat în cămară pentru o perioadă lungă de timp, trebuie să treci usturoiul prin procesul de întărire - în esență, doar lăsându-l să se usuce. Pe măsură ce usturoiul se usucă, pielea se micșorează și devine ferma, formând o barieră de protecție împotriva umezelii și mucegaiului.


Usturoiul pe care doriți să-l mâncați imediat poate fi folosit imediat, direct din grădină. De obicei, se pun deoparte bulbii care se deterioreaza în timpul recoltării, dar sunt altfel comestibili.


Usturoiul pe care doriți să-l depozitați ar trebui mutat într-un loc uscat, umbrit și aerisit odată ce este recoltat pentru a începe să se usuce. Odată ce ați scos usturoiul din sol, așezați-i unul câte unul pe o suprafață ridicată (cum ar fi o masă mare sau un rafturi) care primește lumină filtrată sau indirectă. Acesta poate fi sub un copac, pe o verandă acoperită sau într-un garaj bine ventilat.

Nu ii împrăștiați la soare. Usturoiul este susceptibil la arsuri solare și se poate găti literalmente sub soare, ceea ce deteriorează aroma. Deci, doriți să minimizați cantitatea de lumină solară directă pe care o primește în timpul procesului de întărire.
Nu vă spălați usturoiul. La urma urmei, ideea este să il uscați!


Nu îndepărtați tulpinile în timp ce usturoiul se usuca. Bulbii continuă să atragă energie din tulpini si rădăcini până când toată umezeala se evaporă. Păstrarea tulpinilor lor intacte ajută, de asemenea, la prevenirea ciupercilor sau a altor contaminanți din grădină să strice usturoiul înainte ca acesta să fie complet vindecat.

Dacă aveți puțin spațiu, vă puteți usca usturoiul pe verticală, adunând usturoiul în mănunchiuri, legând tulpinile împreună cu o sfoară și atârnându-le de tulpini pentru a se usuca.


Puteți chiar să vă împletiți (împletit) usturoiul pentru depozitare


Odată ce usturoiul este complet uscat, curățați-l prin îndepărtarea tulpinilor de la gât și tăierea rădăcinilor (cu o pereche de foarfece sau tăietoare) la 1/2 cm  lungime.Temperatura, umiditatea și ventilația joacă toate un rol important în determinarea cât de bine se va păstra usturoiul. Un „loc răcoros, întunecat” este recomandarea generală .


Mai multe, aici :

Comentarii