INGREDIENTE
500g de foi de placinta
1 ceapa rosie
500g g carne tocata la alegere
3 cartofi medii
condimente dupa gust sare, legume, piper
INSANT
3 ouă
1 cc ulei
1 iaurt solid
2 cc apă minerală
1 linguriță sare
PREPARARE
Ceapa se toaca marunt si se caleste scurt in putin ulei.
Adăugați la ceapă. carne, sare, sare și piper după gust și continuă să se fierbe încă un minut.
În timp ce carnea se înăbușă, curățați cartofii și dați-i prin răzătoare în bucăți mai mari.
Amestecați cartofii cu carnea și ceapa, dacă este necesar mai adăugați condimente. Se lasa putin la racit.
. Ungeți o tigaie de 35x25 cu puțin ulei și puneți crusta pe care ați îndoit-o în jumătate. Ungem din nou acea crusta cu putin ulei si asezam a doua crusta deasupra, din nou dubla.
Întindeți puțină umplutură pe a doua crustă și acoperiți-o cu o crustă nouă, apoi umplutura din nou și așa mai departe până când umplutura se epuizează. Ultimele două cruste ar trebui să fie fără umplutură așa cum ați început.
Acum taiati placinta la marimea dorita si acoperiti-o cu sosul preparat.
Cu un cuțit, distanțați-l puțin, astfel încât plăcinta să absoarbă mai bine dafinul.
Se amestecă ouăle, se adaugă ulei, iaurt, apă minerală și sare.
Se lasa 30 min. ca sa fie bine inmuiate frunzele si apoi se baga la cuptorul incins la 180C pana se rumenesc frumos.
Servire
Lăsați plăcinta coaptă să se odihnească aproximativ 15 minute. și serviți cu o salată la alegere.
Comentarii
Trimiteți un comentariu