Se taie frunzele la dovlecel ? Dovlecelul este ușor de cultivat , dar frunzele sale mari pot ocupa rapid spațiu în grădină și împiedică fructele să primească lumina adecvată a soarelui. Deși nu este necesar, tăierea dovlecelului poate ajuta la atenuarea oricăror probleme de supraaglomerare sau umbrire. În plus, tăierea poate ajuta la stimularea creșterii suplimentare de dovlecel.


Plantele de dovlecel sunt producători prolifici atunci când sunt îngrijite corect. Deși dovlecelul poate crește în aproape orice tip de sol, se bazează pe un sol bine drenat împreună cu multă lumină solară pentru a produce fructe adecvate. Frunzele plantelor de dovlecel cresc atât de mari încât pot deseori să umbrească planta însăși și să reducă lumina soarelui la sine sau la plantele din jur. Acesta este motivul pentru care poate fi necesară tăierea frunzelor pentru a oferi dovleceilor mai multă lumină solară. În plus, tăierea dovlecelului permite mai multă energie să ajungă la fructe, mai degrabă decât majoritatea frunzelor plantelor de dovlecel. Tăierea frunzelor plantelor de dovlecel poate îmbunătăți circulația aerului și poate ajuta la prevenirea mucegaiului la care este susceptibil dovlecelul.


Când tai frunzele de dovlecel?

Odată ce plantele de dovlecel au început să rodească, între patru și șase fructe pe viță de vie, puteți începe tăierea dovleceilor. Începeți prin a tăia vârfurile și continuați tăierea plantelor după cum este necesar pe tot parcursul sezonului de creștere. Aveți grijă să nu tăiați prea aproape de fructele în curs de dezvoltare.


Cum să tăiați dovlecelul de dovlecel

Când tăiați frunzele plantei de dovlecel, aveți grijă să nu îndepărtați toate frunzele. Păstrați câteva frunze pe tulpină, inclusiv nodurile frunzelor lângă ultimul fruct pe care doriți să-l păstrați. Când tăiați frunzele pentru a da mai mult soare dovlecelului, tăiați-le pe cele mai mari și faceți tăieturile aproape de baza plantei, lăsând toate celelalte. De asemenea, puteți tăia orice frunze moarte sau maro care ar putea fi prezente. Nu tăiați nicio tulpină, deoarece acest lucru va crește riscul de îmbolnăvire.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii