Branza la borcan pentru iarna

Branza la borcan este o reteta simpla, naturala de conservare a branzei, mai buna decat in congelator deoarece in congelator poate lua de multe ori, un miros de carne.
Daca este sterilizata corect ,ea poate tine ani de zile si sa aiba acelasi gust. Aceasta reteta este potrivita atat pentru cas framantat cat si pentru branza deja preparata si amestecata cu sare.
Eu am ras casul de oaie, am adaugat sare mare, pentru muraturi, fara iod, si am framanta-o bine de tot.
Am indesat-o bine in borcane, ca sa nu ramana nici un gol de aer. Se apasa cu o lingura de lemn sau daca aveti pumnul mai mic, se indeasa in borcan si se apasa. Se pune branza pana la gura borcanului apoi borcanele se inchid si se pun la sterilizat intr-un vas cu apa.
Pe fundul vasului vom aseza un prosop, vom aseza apoi borcanele, vom adauga apa pana la baza capacelor ( sa nu depaseasca capacele). Peste borcane se aseaza o laveta sau un prosop umed.
Dupa fierbere, grasimea se va aseza deasupra si va forma un strat protector.
In cazul in care doriti sa pastrati branza pentru putin timp, ea nu mai trebuie sa fie sterilizata. Dar in acest caz, branza trebuie sa fie sarata iar deasupra branzei, in borcan, se toarna ulei , de un deget grosime.

Despre timpul de sterilizare si mai multe despre aceasta reteta aflati mai multe in videoclipul meu de mai jos :

 

Comentarii

Postări populare

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Bolile ochilor la gaini si pui - Conjunctivită, Salmoneloza simptome si tratament

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Metode naturale impotriva musculitelor negre

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Conopida murata in saramura

Frunze de varza murata la borcan pentru sarmale