Branza la borcan este o reteta simpla, naturala de conservare a branzei, mai buna decat in congelator deoarece in congelator poate lua de multe ori, un miros de carne.
Daca este sterilizata corect ,ea poate tine ani de zile si sa aiba acelasi gust. Aceasta reteta este potrivita atat pentru cas framantat cat si pentru branza deja preparata si amestecata cu sare.
Eu am ras casul de oaie, am adaugat sare mare, pentru muraturi, fara iod, si am framanta-o bine de tot.
Am indesat-o bine in borcane, ca sa nu ramana nici un gol de aer. Se apasa cu o lingura de lemn sau daca aveti pumnul mai mic, se indeasa in borcan si se apasa. Se pune branza pana la gura borcanului apoi borcanele se inchid si se pun la sterilizat intr-un vas cu apa.
Pe fundul vasului vom aseza un prosop, vom aseza apoi borcanele, vom adauga apa pana la baza capacelor ( sa nu depaseasca capacele). Peste borcane se aseaza o laveta sau un prosop umed.
Dupa fierbere, grasimea se va aseza deasupra si va forma un strat protector.
In cazul in care doriti sa pastrati branza pentru putin timp, ea nu mai trebuie sa fie sterilizata. Dar in acest caz, branza trebuie sa fie sarata iar deasupra branzei, in borcan, se toarna ulei , de un deget grosime.
Despre timpul de sterilizare si mai multe despre aceasta reteta aflati mai multe in videoclipul meu de mai jos :
Daca este sterilizata corect ,ea poate tine ani de zile si sa aiba acelasi gust. Aceasta reteta este potrivita atat pentru cas framantat cat si pentru branza deja preparata si amestecata cu sare.
Eu am ras casul de oaie, am adaugat sare mare, pentru muraturi, fara iod, si am framanta-o bine de tot.
Am indesat-o bine in borcane, ca sa nu ramana nici un gol de aer. Se apasa cu o lingura de lemn sau daca aveti pumnul mai mic, se indeasa in borcan si se apasa. Se pune branza pana la gura borcanului apoi borcanele se inchid si se pun la sterilizat intr-un vas cu apa.
Pe fundul vasului vom aseza un prosop, vom aseza apoi borcanele, vom adauga apa pana la baza capacelor ( sa nu depaseasca capacele). Peste borcane se aseaza o laveta sau un prosop umed.
Dupa fierbere, grasimea se va aseza deasupra si va forma un strat protector.
In cazul in care doriti sa pastrati branza pentru putin timp, ea nu mai trebuie sa fie sterilizata. Dar in acest caz, branza trebuie sa fie sarata iar deasupra branzei, in borcan, se toarna ulei , de un deget grosime.
Despre timpul de sterilizare si mai multe despre aceasta reteta aflati mai multe in videoclipul meu de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu