Legume care se planteaza in luna iulie

Luna iulie nu prea este destinata plantarii de noi legume, de foarte multi gradinari. Dar in cazul in care descoperiti ca mai aveti nevoie de niste legume sau tocmai vi s-a eliberat putin pamant in gradina, din cauza ca ati scos ceapa ,ridichile sau tocmai s-au epuizat spanacul sau salata verde, exista legume pe care le puteti planta in gradina, chiar in luna iulie, fara nici o rezerva.

Ceapa verde

Ceapa din rasad se poate planta fara nicio problema in luna iulie. Daca o veti uda bine in sase saptamani, adica undeva in luna august veti avea ceapa verde de consum. In luna septembrie, de asemenea, veti avea ceapa verde, iar la sfarsitul acestei luni, ceapa va creste mare si va fi buna pentru gatit.

Salata verde

Chiar daca salata verde se planteaza primavara, ea poate fi plantata fara nicio problema si in luna iulie. Pana va incolti, va trebui udata zilnic, dimineata sau seara, sau chiar de doua ori pe zi iar in luna august va veti bucura de beneficiile salatei verzi. Chiar si in septembrie, copiii dumneavostra pot merge la scoala cu sandvichuri cu salata verde din gradina.

Dovlecei

O mare parte din familia curcubitaceelor pot fi plantate in luna iulie. Dovleceii, zucchinii pot fsi planati in luna iulie iar in 30 de zile veti face o recolta , poate nu asa de mare , dar cu siguranta va exista.

Fasole

Fasolea este o planta nepretentioasa, creste rapid iar in 40 de zile de la plantare veti incepe sa aveti pastai.O puteti planta in luna iulie doar pentru pastai.

Castraveti

Daca plantati castraveti in luna iulie, la inceputul toamnei mai puteti spera la o mica recolta .

Alte legume care pot fi plantate tarziu in vara si cu o recolta mai mica in toamna ar mazarea sau prazul. Mai jos aveti videoclipul meu cu legumele plantate in luna iulie :



Comentarii