Dovlecei uscati la soare

Deoarece s-au facut foarte multi dovlecei in acest an si am pus o parte din ei la congelator, rasi, cuburi, am pus si dovlecei murati la borcan, atat in otet cat si in saramura, m-am gandit la o alta varianta de conservare a dovleceilor, uscarea lor.
Dovleceii se curata de coaja, se taie in felii ,se curata mijlocul de samburi si se aseaza undeva la soare. Se presara putina sare peste ei si se lasa la soare 3 zile. Dupa cele trei zile , se pun intr-un loc umbros dar cald si bine aerisit. Dupa 7 zile, dovleceii sunt gata si bine uscati. Ii puteti pune in borcane, care se inchid ermetic si se pun la loc racoros, ii pueti pune pe ata sau ii puteti pune in pungi de plastic si bagati la congelator. In congelator , ei vor ocupa foarte putin spatiu, de 10 ori mai putin decat in stare cruda.

Dovleceii se pot taia si pe lungime.Cel mai bine se usuca pe o plasa deoarece se usuca pe ambele parti. Nu este necesar sa-i acoperiti, nu sunt dulci si insectele , in special mustele, nu se vor apropia de ei.

Ii puteti folosi la tocanite, chiftele sau chiar dovlecei prajiti, pane sau grill.
Mai multe despre acest procedeu de uscare a dovleceilor la soare aici :


Comentarii