Stropirea rosiilor de mana cu lapte si zer

Un articol pentru prevenirea prin metode naturale, ecologice, non daunatoare mediului inconjurator a manei tomatelor.
 Mana tomatelor este produsă de ciuperca phytophthora infestans, care este sensibila la laptele crud precum si la zer,potrivit specialistilor a bineinteles, a gradinarilor amatori.
 Este o metoda de prevenire, care bineinteles este insotita de mai multe procedee, precum aplicarea maceratului de urzica, tataneasa sau coada calului, indepartarea frunzelor la rosii, evitarea supraaglomerarii plantelor.
Se amesteca laptele crud in proportie de 1:4 cu apa si se stropesc plantele cu acest amestec, seara, cand nu sunt anuntate ploi. daca folositi si un tratament cu cenusa din lemne netratate chimic, atunci riscul ca si tomatele sa face mana, scade considerabil.

Despre rezultatele mele cu laptele contra manei aflati mai multe in videoclipul meu de pe Youtube :

 

Comentarii