Cat timp se pastreaza carnea de porc la congelator ?

 Cumpărarea de carne în vrac și congelarea pentru mai târziu = economii majore. Dar dacă acea coastă a fost în congelator de ceva vreme, s-ar putea să vă întrebați: Cât durează carnea congelată?


Alimentele congelate pot fi consumate în siguranță pe termen nelimitat . Dar doar pentru că ceva este în regulă de consumat, nu înseamnă că va avea în continuare un gust delicios după ani de zile înghețate. Iată cum funcționează: Temperaturile la zero grade (și mai jos) inactivează orice bacterie, drojdie sau mucegai și împiedică creșterea microorganismelor dăunătoare. Alimentele congelate vor scădea însă în calitate (gândiți-vă: gust, textură, culoare etc.) în timp, mai ales dacă sunt împachetate lejer sau congelate încet. Așa că, deși nu te vei îmbolnăvi de la friptura congelată de câteva luni, s-ar putea să nu fie cea mai suculentă tăietură.


Carnea de porc nefiertă are reguli similare pentru congelator cu carnea de vită: cotletele durează patru până la șase luni în congelator, în timp ce fripturile pot fi congelate până la un an. Carnea de porc procesată, cârnații, toba,  hot-dog-urile, șunca și carnea de prânz, nu trebuie păstrată la congelator mai mult de  două luni.


Carnea proaspata , 4-6 luni.


Carnea afumata , pana la un an. 

Dupa dezghetare, carnea trebuie gătită imediat.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii