Ce legume cresc bine într-o seră sau solar ?

Dacă sunteți nou în cultivarea în seră sau solar, probabil că veți dori să începeți prin a planta câteva soiuri diferite de legume care sunt bine-cunoscute pentru prosperitatea într-un mediu interior. Este de la sine înțeles că roșiile și castraveții sunt pe orice listă de seră (cu excepția cazului în care nu le mănânci, desigur), dar dacă îți place ceva dincolo de o roșie sau două, iată sugestiile noastre:


Ardei și ardei iute


Ardeii provin din climă natural mai caldă, așa că le place o seră. Dacă condimentele nu sunt treaba ta, ardeii gras dulci sunt un pariu bun. Puteți crește orice, de la jalapenos la ardei iute și nu ocupă deloc mult spațiu. Culturile super pot fi uscate sau congelate, astfel încât veți avea provizii pe tot parcursul anului. Cel mai bine plantați primăvara, astfel încât să primească căldura și lumina de care au nevoie în timpul verii.


Verdeturi cu frunze


Există atât de multe soiuri din care să alegeți, puteți crește o selecție largă pentru a menține cinele interesante. Culturile precum varza varza, smogul elvețian, bok choi, rucola, salata verde și spanacul funcționează deosebit de bine și majoritatea pot supraviețui vremii mai reci dacă sunt adăpostite într-o seră. Plantarea succesivă a unei surse proaspete de verdeață cu frunze este o modalitate excelentă de a adăuga nutrienți vitali și arome grozave în cine, smoothie-uri și salate pe tot parcursul anului.


Rădăcinoase


Deși sunt cultivate mai des în aer liber, dacă doriți o selecție regulată de legume rădăcinoase, morcovii, cartofii și sfecla roșie pot fi cultivate cu mare succes într-o seră. Le puteți planta chiar la mijlocul iernii pentru o recoltă de primăvară.


Dovlecei


O legumă ușor de cultivat, care iubește condițiile calde, dovleceul este favoritul cultivatorilor de sere. Singura problemă este că le place puțin spațiu, așa că asigurați-vă că aveți loc pentru ei. Cu toate acestea, au un randament foarte mare, așa că probabil că nu veți avea nevoie de multe plante. Martie până în mai este momentul de vârf pentru a semăna semințe de dovlecei. (Și nu uitați că puteți mânca și florile.)


Varză de Bruxelles


Întotdeauna o legumă care împarte mulțimea, dar dacă ești fan (sau pur și simplu îți place să-ți torturezi familia de Crăciun), varza de Bruxelles este o cultură de seră care necesită întreținere redusă. Martie este sezonul timpuriu de semănat dacă transplantați în grădină; sau le puteți crește în interior pe timpul iernii – foarte posibil, spre disperarea familiei dumneavoastră.


Mazăre


Nu există nimic mai bun decât mazărea dulce, proaspătă, direct din grădină. Alegeți un soi pitic căruia îi place un mediu interior și vă veți profita la maximum de spațiul de seră și vă veți bucura de o mulțime de mazăre. Sunt, de asemenea, o plantă de sezon rece, care se potrivește să ierne într-o seră, astfel încât să vă puteți bucura de o recoltă timpurie frumoasă.

Comentarii