Cum se curăță ciupercile - Ciupercile se curata de coaja ?

Dacă ești nou în gătit ciuperci, în primul rând, bine ai venit în club . În al doilea rând, să începem cu cel mai mare rezultat: umiditatea în exces este inamicul. Dacă ați avut vreodată ciuperci dezamăgitoare (a se citi: moi sau gri), s-ar putea să fie pentru că ați introdus prea mult lichid prea devreme. Deoarece ciupercile sunt poroase, tind să absoarbă lichid ca un burete. Și odată ce ajung în această stare, este greu să le faci crocante sau aromate - pur și simplu sunt prea pline de apă.


Dar dacă trebuie ținute departe de apă, atunci care este cel mai bun mod de a curăța ciupercile?

 Accentul este pus pe „curat” – care nu este același lucru cu „spălare”. Vă recomandăm să începeți cu o inspecție rapidă înainte de a ajunge oriunde în apropierea robinetului. Dacă cumpărați ciuperci la cutie de la magazin alimentar, cel mai probabil veți primi o cutie curată. La urma urmei, majoritatea ciupercilor sunt cultivate în ferme de interior, nu sunt recoltate din sălbăticie. Dacă nu vezi bucăți de murdărie strălucitoare, sunt gata să gătești.


Dacă găsiți vreuna cu pete de murdărie și murdărie, luați o cârpă uscată, un prosop de hârtie sau, dacă mergeți mai departe, o perie de patiserie , pentru a șterge orice bucățică grosieră. Odată ce sunt drăguțe și curate, păstrați-le într-o pungă de hârtie maro la frigider. Recomandăm hârtia deoarece plasticul duce la condens, care duce la moliciune. Dacă o pungă de plastic este singura opțiune, asigurați-vă că o lăsați parțial deschisă pentru a asigura circulația.


În cel mai rău caz - dă-le un jet rapid în apă rece, apoi scurge-le într-o strecurătoare și șterge imediat cu un prosop. Acum gătiți-le imediat - ciupercile spălate nu se păstrează bine. 

 Ciupercile brune se curata de coaja ?  

Nu este necesar sa decojiti ciupercile, in coaja este toata aroma lor.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii