Cum să păstrezi și să depozitezi hreanul peste iarnă

 Dacă vă aflați în posesia mai multor hrean decât puteți consuma la un moment dat, există o veste bună - rădăcina poate fi păstrată pentru o utilizare viitoare. Cel mai bun mod de a împiedica hreanul să nu se deterioreze înainte de a-l putea folosi este să-l păstrezi în borcane. Dacă ati răzuit mai multă rădăcină decât ai nevoie și nu vrei să-l arunci poate fi păstrat într-un borcan cu suc de lămâie sau oțet și refrigerata.Sau pus intr-o punga , asa ras si pastrat la congelator.

 Pentru a păstra întreaga rădăcină, curățați-o și uscați-o, apoi puneți-o într-o pungă înainte de a o păstra la frigider. 


Dacă este păstrată corespunzător la frigider, rădăcina de hrean poate rezista aproximativ patru luni, dar aroma sa se poate diminua. Rădăcina de hrean poate fi păstrată la congelator până la șase luni. 


Odată preparat, hreanul își pierde aroma în câteva săptămâni. Prin urmare, cu o abundență de rădăcini, pregătiți ceea ce veți folosi într-o perioadă de două luni și păstrați rădăcinile rămase pentru utilizare ulterioară.

 Rădăcinile de hrean se păstrează bine într-un loc răcoros, întunecat și umed. Lumina face rădăcinile verzi.  Dacă aveti norocul să aveti o pivniță rece, folosește-o pentru rădăcinile de hrean. 

În mod ideal, strângeți rădăcinile, depozitați-le în nisip umed și nu le expuneți la lumină. Menținute în condiții ideale la 0 până la 5 ° C și la umiditate între 90 și 95%, rădăcinile pot dura zece până la douăsprezece luni sau până la următoarea recoltă.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii