Usturoi la borcan peste iarna - Usturoi murat in otet sau saramura

 Poate că și tu ai constatat faptul că dacă doar pui usturoiul la un loc întunecat și răcoros, sunt șanse mari ca acesta să înceapă să încolțească în scurt timp, la fel se va întâmpla și dacă îl plasezi în beci sau frigider. Dar metodele bunicilor noștri nu dădeau niciodată greș.


Una dintre metodele folosite de bunicii noștri pentru a păstra usturoiul pentru cât mai mult timp este să îl punem într-un borcan cu sare. Sarea este un conservant excelent și un agent antibacterian natural.


Ca să păstrezi o cantitate mică de usturoi, vreo 10 căpățâni de usturoi, avetii nevoie de un borcan mare din sticlă. Se pune apoi usturoiul în el, se presară sare grunjoasa și se depozitează la un loc intunecat si răcoros.

Exista totusi si alte metode de a pastra usturoiul la borcan, in ulei , otet sau saramura


Păstrează usturoiul intact timp de 1 an cu această metodă! O reteta minunata cu valoarea de antibiotic nascut este usoara si delicioasa. Ai usturoi acasă? Puțini oameni știu acest secret.


Materiale

500 de grame de usturoi

2 borcane de 330 ml

1 lingurita de sare gema (15 grame) pentru fiecare borcan

Oțet de mere (30 ml) egal cu jumătate din jumătate de pahar de ceai pentru fiecare borcan

1 felie de lamaie per borcan

suficientă apă (fiartă și răcită)


Se pune usturoiul la inmuait cel putin 1 ora, in apa calda. In asemena fel, el se curata mai usor. Se aseaza in borcane curate de 330 ml si se adauga peste o 1 lingurita de sare grunjoasa si 30 de ml de otet in fiecare borcan. Otetul poate fi alb, de vin sau de mere. Se completeaza cu apa fiarta si racita. Se inchid borcanele, se agita bine ca sa se amestece ingredientele si se pastreaza la loc intunecat si racoros. Se pastreaza asa cel putin 1 an.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii