CUM SE CONGELEAZĂ CIUPERCILE - Ciuperci la congelator pentru iarna

 Înghețarea ciupercilor este o modalitate excelentă de a evita risipa și de a păstra nutrienții din ele. Există câteva moduri în care puteți îngheța ciupercile – fierte la abur (acest lucru păstrează nutrienții) și sotate cu putin ulei(de asemenea, bune pentru păstrarea nutrienților).


În formă proaspătă

Prima și cea mai importantă regulă este să colectezi ciuperci numai pe vreme uscată. După ploaie, sunt saturate cu umiditate și devin rapid viermi.


Ciupercile colectate trebuie scoase din coș și sortate. Îndepărtați viermii: dacă există puncte caracteristice pe tulpină, acestea sunt urme de viermi din interiorul ciupercii.


Ciupercile trebuie păstrate crude nu mai mult de o zi într-un loc uscat și întunecat, la o temperatură care nu depășește 10 °C. Pentru a face acest lucru, le puteți duce la pivniță, le puteți pune pe balcon sau la frigider peste noapte.


Da, puteți îngheța ciupercile. Cu toate acestea, înghețarea lor va afecta în mod semnificativ textura ciupercilor dezghețate, așa că nu vă așteptați la un produs final crocant. Pentru a le îngheța, curățați ciupercile, apoi depozitați-le într-o pungă etanșă, sigură pentru congelator sau într-un recipient pentru depozitarea alimentelor . Depozitate corect, ciupercile vor rezista la congelator aproximativ două luni.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii