De ce se strica usturoiul ? Ce facem cu usturoiul inghetat ?

 

Perioada de valabilitate a usturoiului depinde de cum și unde îl depozitați. Usturoiul proaspăt și întreg, păstrat corespunzător, poate rezista până la cinci luni în cămară și 12 luni în congelator.

Usturoiul este un membru al familiei amaryllis, împreună cu alte obișnuite care gătesc ceapă, praz, eșalotă și arpagic. În afară de gătit, usturoiul are și multe beneficii uimitoare .

Depozitarea usturoiului este foarte comună, așa că ar trebui să cunoașteți semnele și efectele usturoiului stricat și cum puteți maximiza durata de valabilitate a usturoiului.

La fel ca multe legume pe care le cumpărați, usturoiul proaspăt și crud nu are nicio dată de valabilitate sau o dată de expirare. Perioada de valabilitate a usturoiului poate dura până la un an sau la câteva zile, în funcție de modul în care îl depozitați.


Usturoiul stricat formează pete maronii pe căței și trece de la o culoare albă obișnuită la o culoare mai galbenă sau maro. Un alt lucru este rădăcinile verzi care se formează în centrul cuișoarei. Aceștia sunt muguri noi care se formează. Deși nu sunt dăunătoare, aceste rădăcini au un gust extrem de amar și trebuie îndepărtate înainte de gătit. Usturoiul bun ar trebui să fie ferm la atingere. Usturoiul devine moale în timp. Dacă usturoiul tău se simte deja moale, atunci ar fi bine să-l ignori deja.

Un bulb întreg de usturoi depozitat corespunzător poate dura până la trei până la cinci luni în cămară. Odată ce bulbul este spart, vă puteți aștepta ca calitatea usturoiului să scadă destul de repede. Cațeii de usturoi individuali, necurățați, pot rezista șapte până la zece zile în cămară.



Usturoiul decojit și tocat, de obicei, rămâne bun aproximativ o săptămână la frigider și 10 până la 12 luni la congelator, la fel și cu usturoiul fiert congelat. Usturoiul procesat disponibil pe piață, precum cățeii de usturoi congelați, usturoiul uscat, usturoiul pudră, tocați și cei în borcane au de obicei o dată de expirare pe etichetă. De cele mai multe ori, aceste date limită sunt exacte și trebuie respectate. De obicei, un borcan pregătit cu usturoi tocat sau tocat poate rezista până la trei luni la frigider.

Cum să depozitați corect usturoiul
Urmați următoarele sfaturi pentru a maximiza calitatea și durata de valabilitate a bulbilor de usturoi.

A se păstra într-un loc uscat și întunecat. Lumina și umiditatea pot provoca creșterea mucegaiului în usturoi.
Păstrați usturoiul la temperatura camerei. La temperaturi ridicate, calitatea și durata de valabilitate a usturoiului dumneavoastră vor scădea rapid. Refrigerarea usturoiului îi oferă o perioadă de valabilitate mai lungă, dar acest lucru poate duce la dezvoltarea rapidă a mugurilor.
Folosiți recipiente care permit o bună circulație a aerului. Păstrați usturoiul într-un coș din plasă de sârmă, într-o pungă de hârtie sau într-un recipient pentru usturoi cu găuri .
Congelarea poate modifica textura și aroma usturoiului, dar îi poate oferi un termen de valabilitate mult mai lung. Dacă îngheață, asigurați-vă că înfășurați întregul bulb de usturoi necurățat într-un ambalaj de plastic sau folie de aluminiu.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos:

Comentarii