Cum se recoltează semințele de busuioc ?

 

Busuiocul este una dintre ierburile de sezon cald care au un miros și o aromă distinctive. Recoltarea semințelor de busuioc dintr-un soi preferat vă va asigura că obțineți același gust și același soi. Salvarea semințelor de busuioc este o modalitate ușoară și economică de a crește busuioc an de an. Plantele de busuioc sunt polenizate de mici insecte zburătoare. 

Diferitele soiuri vor poleniza încrucișat , așa că este important să izolați un soi preferat la cel puțin 45,5 m. Acest lucru va împiedica o altă varietate să vă polueze tulpina. Semințele sunt conținute în capul florii uzat. Utilizați o strecurătoare fină pentru colectarea semințelor de busuioc, deoarece semințele negre sunt foarte mici. Tăiați capetele de flori maro și uzate și lăsați-le să se usuce câteva zile într-un loc cald și uscat. Zdrobiți capetele peste strecurătoare și alegeți petalele vechi și orice pleava. 

Colectarea semințelor de busuioc este atât de simplă. De asemenea, puteți pune capetele de semințe uscate într-o pungă de hârtie și să o scuturați, apoi să zdrobiți punga cu un sucitor, să turnați materialul vegetal pulverizat într-o tavă puțin adâncă și să suflați pleava. Acum aveți semințe de busuioc recoltate acasă, care vor fi din tulpina plantei părinte, cu condiția să nu fi polenizat încrucișat. 

Cât timp se păstrează semințele de busuioc? 

Odată ce aveți semințele, trebuie să le depozitați corespunzător . Dar cât timp se păstrează semințele de busuioc? Dacă sunt depozitate corespunzător, semințele de busuioc sunt viabile până la cinci ani. Etichetați și datați semințele și rotiți-le astfel încât cele mai vechi să fie folosite mai întâi. Semințele care sunt complet uscate și păstrate într-un loc uscat și întunecat ar trebui să fie viabile ani de zile după colectarea semințelor de busuioc.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii