Chania - Creta

 Chania (scrisă și Hania – așa cum se pronunță) este al doilea oraș ca mărime din Creta, situat pe coasta de nord-vest a captivantei insule grecești.



Cunoscută de unii drept „insula diversității”, Creta se adresează unei game largi de vizitatori, de la căutători de soare la iubitori de natură, bufnițe de noapte, gurmanzi și pasionați de mitologie. Cuprinzând acest spirit cretan, Chania este plin de cultură istorică, oferind în același timp plaje pitorești, sate pitorești și viață de noapte plină de viață. Aici, există cu adevărat ceva pentru toată lumea.



Nu lăsați căldura să vă împiedice să explorați lumea! Temperaturile de vară pot fi foarte ridicate în Grecia (peste 40°C), ceea ce face lucrurile inconfortabile. Este esențial să folosiți protecție solară, să purtați straturi pentru a combate căldura și să beți multă apă. Vă rugăm să luați în considerare cu atenție perioada din an în care doriți să călătoriți și potrivirea dvs. pentru acel sezon.

Asigurați-vă că vă împachetați niște pantofi rezistenti și confortabili, deoarece pot fi multe plimbări prin orașe, ruine și trasee de mers pe jos din această zonă.


Plaja sa privată îngrijită și piscina fotogenică mărginită de palmieri, ambele cu șezlonguri căptușite sub umbrele de paie, oferă oaze de calm. Același lucru poate fi spus și pentru Jungle Spa în interior, care oferă perfecțiunea masajului (îmbunătățit de produsele Elemis), în timp ce pavilionul uimitor de gimnastică în aer liber oferă cele mai memorabile antrenamente de vacanță. Există și un club excelent pentru copii, cu un orar de activități inspiratoare, o piscină privată și un loc de joacă.


Alte activități oferite de Chania includ degustarea de vinuri la cramele din regiune; nenumărate sporturi acvatice; drumeții; călărie; excursie cu barca la insulele din apropiere; și cumpărături de la piețele locale și magazinele de artizanat .




În conformitate cu caracterul Chaniei, scena alimentară completează istoria și cultura bogată. Pentru a sărbători aromele mediteraneene, restaurantele se mândresc cu cele mai proaspete ingrediente locale, inclusiv legume de sezon, fructe de mare, carne și lactate (există o mulțime de brânză).


Produsele de patiserie cretane sunt, de asemenea, un loc important, de la plăcintele sărate cu spanac („spanakopita”) la cele dulci, umplute cu cremă cremoasă („bougatsa”). Dar există și influențe diverse, având în vedere modul în care insula a fost cucerită de venețieni, egipteni și turci - și cum Chania a fost un centru comercial pentru evrei și arabi.


Portul este mărginit de taverne de pește înfloritoare, dar puțin mai mult decât Thalassino Ageri , într-un loc paradistic de pe plajă, în cartierul mai liniștit Chalepa, pentru decorul său pitoresc. Restaurantul Five de pe Golful Papanikoli este o opțiune relaxată pe malul mării, cu bucătărie greacă creativă excelent executată. Toate sunt locuri excelente pentru mesele la apus.

Biletul de la aeroportul Avram Iancu din Cluj Napoca costa aproximativ 300 de euro/ persoana, asta in perioada toamnei.








Comentarii