Ingrasamant din coji de mere pentru flori de interior si legume

 În timp ce îngrășămintele comerciale sunt disponibile pentru a vă hrăni plantele, vă puteți face propriile dvs. fără costuri suplimentare, economisind resturi de bucătărie, cum ar fi cojile de mere. Un măr de mărime medie este umplut cu 193 de miligrame de potasiu pentru a produce plante puternice. Folosind cojile din grădina dvs., puteți încuraja creșterea florilor și puteți stimula producția de fructe.



Cojile de mere sunt atât de benefice pentru plante, deoarece conțin și micronutrienți necesari.


O modalitate mai sigură de a folosi cojile de fructe ca îngrășământ este să le transformi în ceai. Ei bine, tehnic se numește infuzie. Când turnați apă clocotită sau foarte fierbinte pe părțile proaspete sau uscate ale unei plante și o lăsați să se înmoaie un minut sau două, în general, pregătiți un ceai. În acest caz, vom înmuia cojile de fructe în apă. Dar pentru a obține cele mai multe beneficii de pe cojile de fructe, poate fi necesar să-l lăsați la infuzat mai mult timp. Când faci asta, acum faci o perfuzie. Ideea principală aici este să lăsați apa să absoarbă potasiul din cojile fructelor.


După 24 de ore, este acum gata de aplicat ca îngrășământ. Îl putem folosi pe tot felul de plante, pe legume cu frunze, în special pe plante cu flori și fructe. Pentru a aplica, pur și simplu filtrați particulele solide și utilizați lichidul pentru a uda sau a uda plantele cu el. Îl poți folosi și ca spray. Doar pulverizați-l pe frunzele plantei. Solidele pot fi aruncate în coșul de compost dacă aveți unul. Dacă nu, pur și simplu împrăștiați-l pe sol. 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii