Branza de vaci de casa, reteta cu otet

 Brânza de vaci este o brânză moale, proaspătă, care are o aromă ușoară și ușor acidă. Are un conținut scăzut de calorii și plin de proteine, în timp ce este făcut din caș de lapte de vacă. Este unică prin faptul că nu are coajă și nu este făcută pentru a fi coaptă sau învechită. Deoarece este o brânză atât de blândă, completează aproape orice aromă! Odată ce ți-ai făcut brânza de vaci de casă, o poți pune în mai multe rețete dulci, cum ar fi cu fructe de pădure sau banane, sau cu ingrediente mai sărate, cum ar fi chipsuri tortilla sau ardei prăjiți. Puteți încerca să amestecați câteva roșii tăiate și ceapă roșie, apoi condimentați cu piper negru.


Îl poți folosi chiar și în preparate cu paste. Brânza de vaci de casă este extrem de versatilă și delicioasă!


Mulți oameni au impresia că aveți nevoie de mai multe ingrediente diferite pentru o rețetă de brânză de vaci de casă. De fapt, soiurile cumpărate din magazin au liste de ingrediente lungi de o milă.


Acestea includ lucruri precum guma guar, guma xantan și mono și digliceridele. Mai multe au ingrediente pe care s-ar putea să nu le poți pronunța! Adevărul este că majoritatea acestor ingrediente suplimentare sunt conservanți sub formă de emulgatori sau agenți de îngroșare.

Rețeta noastră de brânză de vaci de casă necesită doar trei ingrediente de bază: lapte, oțet alb și sare. Această rețetă va da două căni de brânză de vaci:


1 l de lapte

3/4 cană de oțet alb sau suc de lămâie

1 linguriță de sare de masă 

1/2 cană de smântână groasă (opțional)

Smântâna este opțională, deoarece o puteți adăuga la rețetă dacă doriți să faceți brânza de vaci de casă foarte cremoasă.


Pe lângă ingrediente, veți avea nevoie de o listă de echipamente pentru a vă face brânza de vaci de casă. Această listă este puțin mai lungă decât lista de ingrediente, dar ar trebui să le puteți găsi cu ușurință pe toate în bucătărie:


O oală mare, cu fundul greu

Termometru alimentar

Lingura de lemn

Strecurătoare

Pânză de brânză sau prosop de ceai

Două boluri suplimentare

Lingură crestată

Recipient de depozitare

Notă: Mulți oameni au, de asemenea, impresia că trebuie să folosiți lapte crud pentru a face brânză de vaci, dar acest lucru nu este adevărat. De fapt, puteți folosi orice fel de lapte atunci când faceți brânză de vaci de casă.


Turnați un litru de lapte la alegere într-o oală mare și grea. Încălzește oala la aproximativ 80 gradet. Folosește fie o lingură de lemn, fie un tel pentru a amesteca ușor din când în când, astfel încât laptele de pe fundul oalei să nu se ardă. Dacă începe să ardă, scoateți-l repede de pe arzător și lăsați-l să se răcească puțin. 


Odată ce laptele a fost încălzit la temperatură, luați oala de pe foc. Dacă o îndepărtați prematur, brânza dvs. s-ar putea să nu se coaguleze. Dacă nu o îndepărtezi la timp, vei obține caș foarte mic, un randament scăzut, iar brânza ta va fi tare și moale.



Turnați 3/4 de cană de oțet sau suc de lămâie și amestecați folosind lingura de lemn sau telul. Veți începe să vedeți coagul laptelui în acest moment. Apoi, acoperiți întreaga oală și lăsați-o să se odihnească timp de treizeci de minute.


 Puneți strecurătoarea peste unul dintre bolurile suplimentare, astfel încât, atunci când puneți brânza în el pentru a se scurge, vasul suplimentar să prindă tot ce va picura.



Folosiți lingura cu fantă pentru a muta substanțele solide din brânză de vaci din oală în strecurătoarea căptușită. Apoi, lăsați-l să se scurgă în bol timp de treizeci de minute sau până când picurarea a încetinit. Dacă nu aveți o lingură cu fante, puteți folosi o lingură normală, dar procesul de scurgere poate dura puțin mai mult.


După ce s-a scurs brânza, scoateți totul din strecurătoare strângând strâns capetele pânzei și înfășurând brânza într-o bilă cu ea. Țineți-o într-o mână și treceți peste el apă rece în timp ce îl strângeți ușor cu cealaltă mână. Rularea sub apă rece va asigura că bila de brânză se răcește în mod adecvat.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos 

Comentarii