Cat timp se pastreaza ciupercile in congelator ?

 Deși sunt cu siguranță delicioase, ciupercile proaspete nu durează mult. Au un termen de valabilitate de aproximativ o săptămână până când ajung la frigider. Pot fi congelate ciupercile proaspete? Cu siguranță că pot și, chiar mai bine, congelarea ciupercilor înseamnă să aveți întotdeauna la îndemână.



Datați întotdeauna punga sau recipientul pentru congelator. Chiar și cele mai bine pregătite ciuperci se pot arde prin congelator dacă sunt păstrate la temperaturi scăzute prea mult timp.


Cât durează ciupercile în congelator? Dacă sunt pregătite și depozitate corect, ciupercile pot rezista până la șase luni. 


Cât timp pot rezista ciupercile în frigider după congelare? De obicei nu mai mult de o zi.


Ciupercile nu sunt ca carnea - nu trebuie neapărat să le scoți din congelator pentru a le dezgheța înainte de a găti cu ele. De fapt, dacă îți muți ciupercile congelate la frigider pentru câteva zile sau le lași pe blat la temperatura camerei timp de câteva ore, s-ar putea să nu se descurce bine. În timpul procesului de dezghețare, ciupercile eliberează în mod natural apă, ceea ce se traduce prin ciuperci ude odată ce se dezgheț.


Singura excepție de la această regulă este dacă faceți burgeri amestecați sau mese combinate. Ciupercile congelate ar fi greu de încorporat în amestec. În acest caz, puteți pune ciupercile la frigider până la 24 de ore înainte de a face masa. Dar fiți atenți: mai mult și le puteți compromite textura, gustul sau prospețimea.

Comentarii