Cel mai bun lemn pentru afumat carnea si slanina!

 Când vine vorba de afumarea cărnii, există recomandări de combinații carne/lemn. De exemplu, pentru cărnurile mai grele, precum carnea de vită și porc, se recomandă lemnul de esență tare. Pentru carne mai delicată, cum ar fi puiul și peștele, se recomandă un lemn de esență tare mai deschis. Evitați utilizarea lemnelor de rășină precum pinul și cedru. Aceste lemne sunt prea rășinoase și pot distruge carnea și afumătoarea. Iată un ghid grozav despre tot ce trebuie să știți despre afumarea lemnului  pentru a verifica dacă doriți să aflați mai multe.


Asta ridică întrebarea, care este cel mai bun lemn pentru afumarea cărnii?

Stejar

Stejarul este chintesența pentru afumarea cărnii. Este un lemn minunat de a începe dacă sunteți începător la afumat. Va da o aromă medie spre puternică, care este rareori copleșitoare.


Cea mai bună carne de afumat

Miel, vita, piept si carnati


Fag

Cea mai versatilă alegere, deoarece poate fi folosită pentru a fuma lemne în multe feluri. Fii atent, totuși, deoarece prea multă aromă de fag va face ca carnea să aibă o aromă mai amară. 

Cea mai bună carne de afumat

Bucăți mai mari de coaste și umerii de porc, precum și aproape toată carnea roșie și carnea de pasăre.


arțar

Unul dintre cele mai subtile lemne de afumat, va conferi o aromă de fum mai subtilă. Folosiți arțar pentru un afumat dulce, ușor și ușor.


Cea mai bună carne de afumat

Pasăre, porc, fault de vânat


Prun

Un lemn rezistent, cu o aromă intensă. Este recomandat pentru gratar, sau pentru a fi folosit in cantitati mai mici. Este renumit pentru puternic, intens și unic.


Cea mai bună carne de afumat

Carne roșie și pentru adăugarea de aromă suplimentară la grătar


Măr

Lemnul de măr este blând și dulce, dând o aromă moale. Aromele de fum de mere durează ceva timp pentru a pătrunde în carne, așa că anticipați câteva ore de fumat.


Cea mai bună carne de afumat

Pui, vanat, carne de porc


Arin

Un profil de aromă foarte ușor și dulce. Oferă o caracteristică delicată și dulce.


Cea mai bună carne de afumat

Pește, cum ar fi somonul .

Cireș

Lemnele de cires  sunt blânde și fructate, iar atunci când sunt amestecate cu alte lemne de esență tare precum fag, cele două arome se completează reciproc pentru un rezultat uimitor.


Cea mai bună carne de afumat

Pui, curcan, șuncă  si slanina


Care este cel mai bun lemn pentru afumarea cărnii? Aceasta este una dintre acele dezbateri care durează de ani de zile și va continua pentru multi alti. 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii