Cum să crești un avocado din semințe

 Este surprinzător de ușor să-ți crești propriul arbore de avocado din semințe. Va trebui să începeți prin a îndepărta sâmburele din avocado cu grijă (fără a-l tăia).Aveți grijă să nu îndepărtați pielea maro de pe sambure.


Unii sâmburi de avocado sunt ușor alungiti, în timp ce altii au forma aproape ca niște sfere perfecte. Capătul puțin mai ascuțit este partea de sus, iar capătul plat este partea de jos. Pur si simplu se pun samburii in pamant si se mentine pamantul umed.Incolțirea poate dura de la patru săptămâni, pana la opt săptămâni pentru a obține un germen, așa că aveți răbdare. Iată procesul la care vei fi martor:

Partea superioară a sâmburelui de avocado se va usca și va forma o crăpătură, iar pielea exterioară a semințelor maro se va desprinde.

Crăpătura se va extinde până la fundul gropii de avocado, iar prin fisura din partea de jos va începe să iasă o rădăcină pivotantă minusculă.

Rădăcina pivotantă va crește din ce în ce mai mult (și se poate ramifica) și, în cele din urmă, un mic mugur va arunca o privire prin partea de sus a gropii de avocado.


Când tulpina are aproximativ 15 cm lungime, tăiați-o înapoi la aproximativ 8 cm, acest lucru va încuraja o nouă creștere. Când atinge din nou 15 cm, mutati planta într-un sol bogat în humus într-un vas cu diametrul de 25 cm, lăsând jumătatea superioară a semințelor expusă. Oferă-i udari frecvente cu o înmuiere adâncă ocazională. Solul trebuie să fie întotdeauna umed, dar nu saturat.


Arborele tău de avocado, plantat cu grijă, îți va oferi vreodată avocado? E greu de spus. Uneori, plantele de avocado vor începe să producă fructe după ce au trei sau patru ani, altora au nevoie de peste 15 ani pentru a crește fructele , iar unele nu o fac niciodată.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii