De ce nu înflorește Craciunelul si ce facem ca sa pornim inflorirea?

 Motivul pentru care Crăciunelul nu înflorește este din cauza stresului cauzat de secetă sau a prea multor ore de lumină, deoarece este o plantă de zi scurtă. Cactusii de Crăciun sunt adaptați pădurilor tropicale cu umiditate ridicată și precipitații. Nu înflorește dacă este uscat sau dacă sunt prea multe ore de lumină în timpul formării florii.


Câțiva alți factori pot împiedica înflorirea cactusului de Crăciun ( Schlumbergera ), pe care i-am rezumat aici:


Conditii: Motive pentru care Crăciunelul nu înflorește:

Umiditate sub apă și umiditate scăzută. Cactusul de Crăciun este originar din pădurea tropicală și preferă mai multă umiditate și umiditate decât ceilalți cactusi pentru a promova înflorirea.

Prea multe ore de lumină. Cactusul de Crăciun este o plantă de zi scurtă și necesită cel puțin 12 ore de întuneric timp de 6 săptămâni din jurul lunii septembrie pentru a forma mugurii florali.

Vase sau recipiente mari. Ghivecele mai mari încurajează dezvoltarea rădăcinilor, mai degrabă expunerea florilor. Cactusul de Crăciun preferă ca sistemul său de rădăcină să fie oarecum legat de ghiveci pentru a promova înflorirea.

Temperatura greșită. Temperatura optimă de creștere este de aproximativ (20 ° C), dar în timpul orelor de întuneric este preferată o temperatură de aproximativ  (15 ° C) pentru dezvoltarea mugurilor florali.

Prea multă umiditate în jurul rădăcinilor. Solul saturat provoacă stres de umiditate și putregaiul rădăcinilor care împiedică înflorirea.

Prea mult soare. Cactusul de Crăciun preferă lumina indirectă dreaptă. Soarele plin poate arde planta.

Prea mult îngrășământ. Hrănirea cactusului în timp ce mugurii florali se dezvoltă reduce înflorirea.


Pentru a încuraja un cactus de Crăciun să înflorească...


Udă mai des cactusul de Crăciun . De obicei, udarea o dată pe săptămână oferă cactusului dumneavoastră echilibrul optim de umiditate pentru a satisface cerințele de apă fără a provoca putrezirea rădăcinilor, astfel încât cactusul să poată înflori fără nici un stres excesiv de umiditate.

Pulverizați cactusul cu apa în mod regulat , mai ales dacă locuiți într-un climat arid. Casele tind să fie oricum mai scăzute în umiditate comparativ cu exteriorul și mult mai scăzute decât pădurile tropicale, așa că aburirea regulată este esențială pentru a crea un micro-climat umed pentru a încetini pierderea de apă din frunze și pentru a recrea condițiile ideale ale plantei. Pulverizați frunzele cel puțin o dată pe săptămână în climă temperată și de 2 sau 3 ori pe săptămână în climă uscată pentru cele mai bune rezultate.

Udă cactusul cu o înmuiere generoasă . Udarea prea usoara face ca apa sa nu se infiltreze in mod corespunzator in sol si umiditatea sa nu ajunga la radacini cauzand stres de seceta care impiedica inflorirea.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii