Cum se spala hainele din piele sintetica ? Cu ce se curata pielea ecologica alba ?

Pielea artificială sau sintetică este ușor de curățat prin spălarea articolelor cu săpun blând și apă caldă. Curățați articolele după câteva utilizări sau dacă se pătează. Îndepărtarea petelor necesită doar o cantitate mică de apă și săpun delicat. Chiar și articolele de îmbrăcăminte din piele artificială cu căptușeală pot fi adesea curățate acasă. Citiți eticheta de îngrijire, deoarece unele căptușeli nu pot fi spălate la mașină.

Jachetele, jambierele , pantalonii sau fustele din imitație de piele pot fi de obicei spălate manual sau la mașină. Cheia succesului este utilizarea temperaturii corecte a apei, detergentului și agitarea blândă.



Dacă îmbrăcămintea dvs. scrie „doar spălare manuală” pe eticheta de îngrijire, urmați aceste instrucțiuni pentru a preveni deteriorarea.

Dacă spălați haina la mașină, puneți-o într-o pungă de rufe din plasă pentru o protecție suplimentară și reduceți viteza pentru ciclul final de centrifugare pentru a minimiza șifonarea.


Spălați articolele de îmbrăcăminte din piele artificială, inclusiv jachetele și pantalonii, în apă rece până la caldă, cu un detergent delicat, manual sau pe un ciclu delicat. Nu folosiți niciodată apă fierbinte, deoarece poate provoca micșorarea. De asemenea, un uscător cu căldură ridicată poate provoca desfacerea pielii artificiale, în timp ce substanțele chimice dure de curățare pot distruge materialul. Pentru a usca, ștergeți haina pentru a îndepărta excesul de apă și lăsați-o să se usuce la aer.


Setați mașina de spălat sau umpleți chiuveta cu apă rece până la caldă . Nu folosiți niciodată apă fierbinte, care poate cauza deformarea sau topirea pielii artificiale. Un detergent blând este cel mai bun pentru piele artificială. Dacă spălați manual, adăugați detergentul în apă și agitați. Pielea artificială este de obicei cea mai murdară din interiorul îmbrăcămintei din cauza uleiurilor corporale. Indiferent dacă spălați la mașină într-o pungă de plasă sau spălați manual, întoarceți haina pe dos, astfel încât detergentul și soluția de apă să poată ajunge cu ușurință la suprafața interioară.


Dacă vă spălați manual, treceți îmbrăcămintea prin apă și strângeți ușor. Lăsați-l să se înmoaie timp de cinci minute.

Dacă spălați la mașină, selectați ciclul delicat într-o mașină de spălat și reduceți viteza de centrifugare a ciclului final.


Clătiți toate articolele de îmbrăcăminte spălate manual în apă rece până când nu mai rămâne spumă. Excesul de detergent rămas pe piele artificială poate face ca aceasta să se întărească și să se crape. Nu stoarce. Utilizați întotdeauna o clătire cu apă rece în mașina de spălat. Nu adăugați niciun balsam de rufe.


Nu puneți niciodată piele artificială în uscător. Agățați jachetele pe dos pe un cuier robust și lăsați-le să se usuce. Fustele și pantalonii pot fi atârnați sau uscați plat pe prosoape absorbante. Uscarea poate dura până la 24 de ore.

Întoarceți frecvent articolele care sunt uscate.

Ștergeți haina cu o cârpă moale și absorbantă din microfibră pentru a accelera timpul de uscare.

Când îmbrăcămintea este uscată, utilizați o cantitate mică de ulei pentru copii, de măsline sau de nucă de cocos pe o cârpă moale pentru a condiționa pielea artificială. Acest lucru va menține pielea artificială flexibilă, va preveni crăparea și exfolierea.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii