De ce nu infloreste crinul pacii ?

Există multe motive pentru care un crin al păcii nu va înflori, ceea ce poate face să fie o provocare de remediat.


Există cinci motive principale pentru care planta ta de apartament nu poate înflori, așa că haideți să încercăm să aducem aceste flori înapoi!


1. Vârsta plantei

Toată viața îmbătrânește și, pe măsură ce îmbătrânește, încetează să se mai poată reproduce. Acest lucru este valabil pentru oameni și este adevărat și pentru plante.



Floarea de pe crinul tău de pace este încercarea ei de a se reproduce. În timp ce un crin de pace va continua să trimită noi rădăcini și frunze, în cele din urmă planta va ajunge la sfârșitul duratei sale de viață.

Crinii de pace pot trăi ani de zile, dar dacă îi aveți pe ai tăi de aproape un deceniu, este cu totul posibil ca planta ta să fie prea bătrână pentru a face flori.



La celălalt capăt al spectrului, plantele tinere sunt, de asemenea, incapabile să se reproducă. Dacă planta ta este tânără și are mai puțin de doi până la trei ani, probabil că este prea tânără pentru a înflori. Trebuie să aibă aproximativ doi ani pentru a înflori fiabil.


Dacă planta ta înflorește când ai cumpărat-o, în ciuda faptului că era mică și tânără, probabil că i s-a dat acid giberelic pentru a o forța să înflorească.


Puteți fi destul de sigur că acesta a fost cazul dacă planta este mică și a înflorit când ați cumpărat-o, a continuat să înflorească timp de o lună sau două și apoi nu a mai înflorit.



Este sigur să presupunem că orice plantă dintr-un ghiveci de șase inci sau mai mic este prea tânără. Va trebui doar să-i dai câțiva ani să se maturizeze. Până atunci, bucură-te de acel frunziș superb.


2. Lipsa de nutrienți

Deși Spathiphyllum nu sunt hrănitoare grele, ca toate plantele, au nevoie de nutrienți adecvați. Dacă nu v-ați hrănit sau replantat crinul de pace de câțiva ani, este absolut posibil ca lipsa de hrană să cauzeze lipsa florilor.


Primăvara și vara, hrăniți cu un îngrășământ echilibrat pentru plante de apartament la fiecare trei săptămâni.

3. Lumină scăzută

Un crin al păcii care nu primește lumina de care are nevoie nu va înflori. Aceasta este cea mai frecventă cauză a lipsei de flori la o plantă matură și, de asemenea, una dintre cele mai ușor de remediat.


Cea mai mare provocare este de a determina dacă aceasta este de fapt cauza. Dacă planta dumneavoastră are vârsta potrivită și furnizați cantitatea potrivită de apă și hrană, puteți presupune că lipsa luminii este problema.

 Temperatura

Dacă crinul tău de pace este expus în mod regulat la temperaturi sub aproximativ 18°c, probabil că nu va înflori. 

Perioada anului

Unul dintre lucrurile pe care oamenii le plac la crinii păcii este că pot înflori în orice perioadă a anului. Dar, din punct de vedere tehnic, sunt înfloritoare sezoniere, așa că, deși s-ar putea să vezi flori pe tot parcursul anului, nu ar trebui să te aștepți la ele.

Sezonul lor natural de înflorire este între februarie și septembrie. Dacă planta ta nu înflorește între octombrie și ianuarie, poate trebuie doar să aștepți până sosește primăvara.

Comentarii