Stimulare inflorire Anthurium

Caracteristicile vedete ale unui Anthurium sunt  florile sale strălucitoare și colorate și, în circumstanțe ideale, aceste plante frumoase pot înflori din nou și din nou pe tot parcursul anului. Anthuriumurile sunt sensibile la condițiile de mediu, așa că va trebui să vă asigurați că al dvs. are iluminarea, temperatura și umiditatea adecvate pentru a încuraja înflorirea. Dacă ajustarea acelor factori nu este suficientă pentru a restabili florile vii ale Anthurium-ului, atunci îl puteți încuraja și prin aplicarea atentă a îngrășământului. Sau, dacă a fost în același ghiveci de ceva timp, ar putea avea nevoie de o spălare a solului sau de un recipient mai mare.


Deoarece acestea sunt plante tropicale, nu au un ciclu sezonier încorporat. În schimb, Anthuriums înfloresc de obicei într-un model de trei luni și trei luni de pauză. Dacă sunt fericite, pot continua asta pe tot parcursul anului.


Din păcate, acesta poate fi un mare „dacă”! Deși Anthuriumurile nu sunt plante de apartament deosebit de dificil de menținut în viață, există câteva greșeli comune care le pot determina să-și rețină florile frumoase. 


Evitați udarea excesivă


Nu numai că udarea excesivă a Anthurium-ului poate suprima înflorirea acestuia, dar dacă durează suficient de mult, poate cauza plantei să dezvolte putrezirea rădăcinilor. 


Folosește un ghiveci care se scurge bine

Aceasta este cealaltă jumătate a prevenirii putregaiului rădăcinilor. Chiar dacă nu udați planta în exces, puteți avea aceleași probleme dacă ghiveciul retine prea mult lichid.


Folosiți un amestec de ghiveci liber

Apropo de sol, o altă cauză a drenajului necorespunzător este plantarea Anthurium-ului în pământ prea dens pentru rădăcinile sale. 


Aceste plante apreciază un pământ grosier pentru ghiveci. Cel mai bun pariu este să începeți cu un amestec de orhidee și să îl îmbunătățiți cu niște aditivi pentru a-l slăbi și mai mult. 


Oferă multă lumină indirectă

În afara problemelor de udare, cel mai frecvent motiv pentru care Anthuriums nu reușesc să înflorească este că nu primesc suficientă lumină.


Fertilizează frecvent, dar nu prea puternic

Alegeți o formulă bogată în fosfor - îngrășămintele pentru orhidee funcționează adesea bine.



Repotați-vă Anthurium. Sfatul obișnuit este să-l mutați într-un recipient puțin mai mare o dată la doi ani. 

O altă modalitate de a restabili entuziasmul plantei pentru înflorire este să o repotezi.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos:

Comentarii