De ce se ingalbenesc frunzele la Anthurium ?

 Frunzele de Anthurium seamănă cu inimi mici. Unele soiuri au frunze lanceolate alungite sau drepte. Frunzișul este văzut uneori atașat de tulpini lungi subțiri și slabe. Plantele de Anthurium au, de asemenea, spadix lung, purtând flori rosii, care sunt atașate de spate simple și verzi.


Adevărata frumusețe a Anthurium constă în diferitele texturi și forme ale frunzișului.



Frunzele de Anthurium devin galbene din cauza schimbărilor în obiceiurile lor de îngrijire. Aceasta include udarea excesivă a frunzișului, umiditatea scăzută, expunerea la lumina excesivă a soarelui și hrănirea acestuia cu îngrășăminte slabe. Cu toate acestea, fluctuațiile de temperatură și furnizarea unui amestec slab de sol pot duce, de asemenea, la frunze galbene.


Plantele Anthurium necesită ca solul lor să fie umed, nu umed. Devine sarcina ta să te asiguri că menții nivelul corect de umiditate atunci când udați Anthurium.

Dacă solul rămâne umed prea mult timp, va duce la putrezirea rădăcinilor , ceea ce este o situație periculoasă pentru orice plantă.




Solul ar împiedica aerarea, iar rădăcinile s-ar sufoca.


Udarea excesivă ar face ca frunzele să devină șifonate și să devină galbene în cel mai scurt timp. Florile și-ar pierde culoarea, iar frunzișul s-ar ofili.


Solul unei plante Anthurium nu se usucă niciodată și rămâne umed pentru o perioadă lungă de timp. Devine esențial să oferiți goluri între udare.


Un amestec de ghiveci bine drenat este o modalitate excelentă de a vă asigura că planta dvs. de Anthurium nu este niciodată udată în exces.


Cu doar un amestec de ghiveci, vă puteți asigura și că umiditatea excesivă este eliminată.


Pulverizarea cu apa a frunzelor de Anthurium cel puțin o dată pe zi poate ajuta la menținerea umidității optime în interior.


Îngrășăminte ineficiente

Anthuriums nu necesită multă fertilizare, dar totuși apreciază o doză regulată de îngrășământ pentru plante de apartament.


Modul corect de a fertiliza Anthurium este să-l hrănești cu un îngrășământ solubil în apă o dată pe lună. Deficiența de azot și potasiu ar duce la decolorarea frunzelor galbene, iar acești nutrienți sunt esențiali pentru creșterea frunzelor verzi luxuriante.


Cu toate acestea, suprafertilizarea plantei Anthurium poate duce la deteriorarea frunzelor sale. Nutrienții excesivi ar deveni toxici pentru plantă ar face ca frunzele să devină galbene din cauza toxicității prezente în sol.


Majoritatea soiurilor de Anthurium preferă un amestec de sol care drenează bine, dar păstrează suficientă umiditate pentru ca planta să crească.


Aerarea este, de asemenea, esențială pentru ca rădăcinile să aibă acces la aer proaspăt și să împiedice captarea dioxidului de carbon în sol.


Dacă credeți că solul nu este perfect, încercați să faceți un nou amestec pentru ghivece. Luați un amestec egal de mușchi de turbă și vermiculit sau perlit pentru un amestec de ghiveci ideal pentru Anthuriums.


Acest amestec de sol ar permite frunzelor să înflorească și să mențină un pH adecvat al solului pentru a preveni îngălbenirea frunzelor.

Lumina directă a soarelui dăunează frunzelor de Anthurium. În zonele lor natale, Anthuriums cresc la umbra copacilor.


Plantele Anthurium preferă lumina indirectă a soarelui, care poate fi găsită în ferestrele orientate spre nord , vest sau est .


Dacă trebuie să le așezați lângă ferestrele orientate spre sud , puneți-le la câțiva metri distanță de fereastră.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii