Cresterea ratelor



 Creșterea rațelor este putin diferită de creșterea puilor, deși puteți avea succes creșterea rațelor și găinilor împreună. Unele modificări trebuie abordate la creșterea rațelor și acestea adaugă o nouă dimensiune la curte.

Rățuștele sunt niște drăgălașe mici și pufoase. Nu după mult timp după ce le-ai adus acasă, îți vei da seama că, chiar și cu o cantitate mică de apă, rațele vor face o mare mizerie umedă. 

  • 1. Rățuștele cresc foarte repede
  • 2. Deoarece rățuștele cresc rapid, ele pot ieși mai devreme decât puii. Fiind eclozați mai târziu în primăvară, vremea este mai caldă, iar rațușele se pot deplasa mai repede afară.
  • Indiferent de grupa de vârstă a rațelor pe care le hrănești, nu le hrăni cu pâine. Majoritatea dietei unei rațe ar trebui să provină din ierburi și plante. Hrănirea cu pâine nu contribuie la nevoile lor nutriționale și poate provoca deformarea aripilor, probleme de creștere osoasă și șchiopătarea, ceea ce poate duce la un prădător care poate prinde rața mai ușor. 
  • Multe dintre rasele domestice de rață nu pot zbura deloc bine. Pot zbura jos de la nivelul solului, dar rareori decolează la orice înălțime. Împrejmuirea nu trebuie să fie ridicată pentru a păstra rațele. Pentru a vă proteja rațele de prădători, luați în considerare garduri mai înalte și acoperirea cotetului rațelor cu mai multe garduri de sârmă. 
  • Drojdia de bere la rate

Comentarii